skip to Main Content
Asbest Verwijderen Zwolle

Asbest verwijderen Zwolle

In 5 stappen asbest verwijderen in Zwolle

Wonen in Zwolle, het is er hartstikke fijn. Er gebeurt van alles, er is veel te zien en er zijn veel mooie huizen. Woont u zelf in een huis dat is gebouwd tussen 1945 en de jaren ’80 van de vorige eeuw? Weet dan dat er mogelijk bij het bouwen van uw woning asbest gebruikt is. Dit was toen populair bouwmateriaal, omdat het goedkoop, brandwerend, isolerend, sterk, slijtvast en veelzijdig is. Vandaag de dag weten we natuurlijk dat deze voordelen leuk zijn, maar niet opwegen tegen de schadelijke effecten van asbest. Met name voor uw gezondheid. Mocht u asbest in uw woning in Zwolle hebben, dan is het dus van belang dat u dit zo snel mogelijk laat verwijderen. Hoe laat u asbest verwijderen in Zwolle? Dit kan in 5 stappen. Wij lichten ze graag voor u toe.

Stappenplan voor asbest verwijderen in Zwolle

Asbest in Zwolle verwijdert u niet zelf. Dit laat u doen door een professional. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat u voorzichtig met het asbest omgaat. Als het asbest beschadigt, kunnen er namelijk levensgevaarlijke stoffen vrijkomen, die o.a. voor longkanker, asbestpleuritis, fibrose, pleuraverdikking en asbestose kunnen zorgen. En dat wilt u natuurlijk niet. Schakel daarom altijd een professioneel bedrijf in voor asbest verwijderen in Zwolle. Zij verwijderen asbest in 5 stappen:

  1. Eerst wordt een inventarisatie asbestsanering gedaan, zodat kan worden vastgesteld welke soort asbest u heeft in Zwolle, in welke hoeveelheid dit aanwezig is en op welke locatie het zit. Als dit in kaart is gebracht, kan bepaald worden welke werkwijze wordt toegepast voor het verwijderen van het asbest en in welke risicoklasse dit valt.
  2. Nu kan er een sloopmelding ingediend worden bij de gemeente
  3. Tijd om alle asbest in Zwolle te verwijderen. Op een veilige manier worden asbest, asbestbesmet materiaal en asbesthoudende producten verwijderd.
  4. Vervolgens worden alle asbesthoudende materialen veilig afgevoerd.
  5. U ontvangt een vrijgavecertificaat. Deze is afkomstig van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium, dat u zelf heeft uitgekozen.

De kosten van asbest verwijderen in Zwolle

Wat kost asbest verwijderen in Zwolle? Dat hangt af van de soort asbest, de hoeveelheid asbest en de omvang van de werkruimte. Logisch natuurlijk, want hoe meer werk er nodig is, hoe duurder het asbest verwijderen wordt.

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor onze categorie ‘mens en gezondheid’.

Back To Top