skip to Main Content
Bespaar Kosten Voor Liftonderhoud Met Deze 5 Tips

Bespaar kosten voor liftonderhoud met deze 5 tips

5 tips om te besparen op kosten voor liftonderhoud

Heeft u een lift? Dan weet u vast wel dat onderhoud erg belangrijk is. Een lift mag nooit stil komen te staan. Daarom moeten de elektrotechnische en mechanische componenten van de lift regelmatig gecontroleerd en gekeurd worden. Zo kunt u de betrouwbaarheid en veiligheid van de lift garanderen. Maar ondanks dat liftonderhoud noodzakelijk is, hoeft het u niet veel te kosten. Met deze 5 tips kunt u besparen op de kosten voor liftonderhoud. Lees snel verder.

Vraag om advies over de staat van uw lift

Liftonderhoud moet gedaan worden door een specialist. Een specialist heeft namelijk de kennis, ervaring en de mogelijkheden om dit te doen. Vraag daarom aan de specialist eens in de zoveel tijd om deskundig advies over de staat van uw lift. Als uw lift in goede staat is, zal er weinig onderhoud nodig zijn. Dat scheelt u geld!

Vraag vooraf een offerte aan

Om er zeker van te zijn dat u niet teveel hoeft te betalen voor het liftonderhoud, raden we u aan om vooraf een offerte aan te vragen. Hierin staat precies wat het liftonderhoud u gaat kosten. Zo komt u niet achteraf voor onverwachte verrassingen te staan.

Sluit een onderhoudscontract af

Een andere manier om kosten te besparen voor liftonderhoud, is door een onderhoudscontract af te sluiten. Vaak heeft u de keuze uit 3 soorten contracten, een basiscontract, een uitgebreid contract en een all-in contract. Als u alleen voor het liftonderhoud wilt betalen, heeft u aan een basiscontract genoeg. Let wel op, hierin worden de kosten voor eventuele reparaties niet meegenomen.

Blijf bij dezelfde specialist

Wat ook handig is, is om het liftonderhoud altijd door dezelfde specialist uit te laten voeren. Of in ieder geval door hetzelfde bedrijf. De specialist weet namelijk alles van uw lift en kan daardoor sneller en gemakkelijker het liftonderhoud uitvoeren.

Denk vooraf na bij uw keuze voor een lift

Het liftonderhoud dat nodig is, verschilt per type lift. Maar ook welk merk lift, hoe vaak de lift gebruikt wordt, waarvoor de lift gebruikt wordt of hoe oud de lift is. Denk daarom voordat u een lift aanschaft na over deze punten. U kunt dan vooraf alvast bedenken hoeveel het liftonderhoud u gaat kosten en hoe u mogelijk kosten kunt besparen, bijvoorbeeld door een andere lift te kiezen.

Heeft u vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.

Back To Top