skip to Main Content
Hoe Kan Je Het Beste Je Dak Isoleren?

Hoe kan je het beste je dak isoleren?

Bereid uw dakisolatie voor met deze stappen

Het hebben van een goed geïsoleerd dak heeft veel voordelen. Het scheelt in energiekosten én het is, mede daardoor, ook nog eens goed voor het milieu. Een win-win situatie dus. De beste manier om uw dak te laten isoleren, vooral als er sprake is van spoed, is door een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in dakisolatie. Om het proces te versnellen kunt u wat voorbereidend werk doen. Lees snel verder.

Doe goed onderzoek

Zoals met alles is een goede voorbereiding essentieel. Onderzoek daarom goed wat er allemaal in uw dak zit en welke soorten dakisolatie en materialen er allemaal zijn: de diktes, soorten en formaten. Kijk vooral goed met welke u het meeste kunt besparen op energiegebruik. Lees u vervolgens goed in over welke materialen u moet gebruiken om ervoor te zorgen dat vocht uit uw dak weg kan. Dit is handig als er bijvoorbeeld met spoed houtrot verwijderd moet worden.

Kies de juiste isolatiewaarde

Vervolgens is het belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste isolatiewaarde. U wilt natuurlijk dat uw dak geïsoleerd is om een reden. Daarom is het aan te raden om voor een isolatiewaarde van Rc 4 of meer te gaan. Dat is bij veel materialen een flinke 13 cm. Het is meestal niet veel duurder dan dunner materiaal maar het isoleert aanzienlijk beter. Zie erop toe dat het door u ingehuurde bedrijf een Rd-waarde van 3,6 of meer hanteert.

Controleer of uw dak al eens geïsoleerd is

Heeft u een relatief nieuw huis? Dan zou het zomaar eens kunnen dat uw dak al een keer geïsoleerd is geweest. Controleer daarom of uw dakisolatie misschien alleen verbeterd hoeft te worden. Dan kan het zijn dat er alleen maar een extra laag aangebracht hoeft te worden of dat de bestaande laag moet vervangen moet worden.

Als u met spoed dakisolatie nodig heeft, komt u met deze tips beslagen ten ijs. Dat is zowel voor u fijn als voor het ingehuurde bedrijf. Des te sneller is uw dak weer helemaal in orde.

Wilt u meer tips of heeft u vragen naar aanleiding van dit blog? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Back To Top