skip to Main Content
Voor Wie Is NEN 7510 Verplicht?

Voor wie is NEN 7510 verplicht?

De NEN 7510 certificering

Vraagt u zich af wat de NEN 7510 inhoudt en of dit ook verplicht is voor uw bedrijf? Met een NEN 7510 certificering laat u zien dat uw bedrijf voldoet aan het veilig borgen van belangrijke en vertrouwelijke data. In dit blog zullen wij dieper ingaan over wat de NEN 7510 inhoudt en voor wie dit verplicht is.

NEN 7510 in de gezondheidszorg

In de gezondheidszorg worden er veel persoonlijke patiëntengegevens opgeslagen. Deze gegevens zijn zeer vertrouwelijk van aard, en het is absoluut niet de bedoeling dat onbevoegden toegang krijgen tot deze informatie. Informatiebeveiliging is dus binnen de zorgbranche geen overbodige luxe. Kwaadwillenden worden echter steeds brutaler en doen er alles aan om aan informatie te komen. Dankzij een NEN 7510 certificering wordt aantoonbaar gemaakt dat het bedrijf aan alle eisen voldoet op het gebied van informatiebeveiliging.

NEN 7510 in de zorgsector

Maar is de NEN 7510 nou echt verplicht? En zo ja, voor wie? Deze informatiebeveiliging is specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse zorgsector. Wilt u kunnen aantonen dat uw bedrijf voldoet aan de code voor informatiebeveiliging, dan dient u aan te kunnen tonen dat u voldoet aan de normeisen. Dit kunt u doen door een Information Security Management Systeem (ISMS) op te tuigen.

De NEN 7510 ook verplicht voor u?

Het is voor elke zorginstelling, ongeacht de aard of omvang, verplicht om aan de NEN 7510 te voldoen. Omdat niet elk bedrijf of organisatie hetzelfde is, is het verstandig om een adviesbureau voor de NEN 7510 certificering in te schakelen. Met een adviseur of consultant weet u waar u aan toe bent en wat de eerstvolgende stap gaat worden.

Meer weten over de NEN 7510 certificering?

Wilt u beginnen aan de uitvoering van NEN 7510? U kunt dan geheel vrijblijvend de informatiegids downloaden met daarin de uitleg over hoe u het moet aanpakken. U vindt daar ook alle antwoorden op gestelde vragen. Voor meer informatie over de NEN 7510 kunt u ook dit contactformulier invullen. Wij zullen al uw vragen over dit onderwerp zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Back To Top