skip to Main Content

Wat te doen voordat u op wintersportvakantie gaat

De winter is weer aangebroken en dat betekent dat wij in de berggebieden in Europa kunnen genieten van een dik pak sneeuw. Veel mensen grijpen hun kans om hiervan te genieten en vertrekken naar een sneeuwrijk oord voor een fijne wintersportvakantie. Skiën, snowboarden, sleetje rijden en natuurlijk genieten van de après ski. Inbrekers weten echter ook dat veel mensen rond deze periode van huis zijn. Zij zien donkere huizen waar weinig leven in te zien is en slaan hun slag. Wilt u voorkomen dat u na een fijne wintersportvakantie thuiskomt in een leeggeroofd huis? Dan is het verstandig om een aantal maatregelen te nemen voordat u op vakantie gaat. In dit blog geven wij u de nodige tips en tricks om uw woning optimaal te beveiligen en de kans op een inbraak tot een minimum te beperken. Bent u na uw vakantie toch onverhoopt het slachtoffer geworden van een inbraak? Dan is het aan te raden om direct een betrouwbare en vakkundige slotenmaker in te schakelen om de sloten te vervangen. De slotenmaker zorgt ervoor dat de beveiliging van uw woning weer wordt hersteld.

Het vervangen van de sloten

Gaat u op wintersport, of bent u van plan om de zon op te zoeken? Check dan van tevoren of de sloten van uw deuren en ramen nog in orde zijn. Goed hang- en sluitwerk herkent u aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (SKG-logo). Is dit niet het geval? Laat dan nog voordat u op vakantie gaat een slotenmaker langskomen om de oude sloten te vervangen voor goede sloten. Voor extra zekerheid is het aan te raden om bijvoorbeeld bijzetsloten, anti-inbraakstrips en raambomen te laten plaatsen. Wilt u meer te weten komen over de werking en het installeren van deze anti-inbraakmaterialen? Vraag het dan de slotenmaker bij u in de buurt.

Praktische anti-inbraaktips

Tijdens de wintermaanden is het in Nederland ‘s ochtends nog behoorlijk lang donker en ‘s avonds ook weer vroeg donker. Het is hierdoor voor inbrekers vrij gemakkelijk om zich in het donker te verstoppen. Plaats daarom goede verlichting rondom uw woning en in de tuin. Kies voor automatische buitenverlichting, bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor. Het licht van de lampen zal de inbrekers afschrikken. Om te voorkomen dat inbrekers zich makkelijk rondom uw huis kunnen verstoppen, kunt u uw struiken het best kort houden. Op deze manier blijft uw woning goed in het zicht. Ten slotte raden wij het aan om de foto’s die u maakt tijdens de vakantie, niet direct op social media te plaatsen. Inbrekers zitten ook op social media en weten zo precies wanneer zij hun slag kunnen slaan.

Zoek de juiste slotenmaker

Wij wensen u van harte een sportieve, gezellige en veilige wintersportvakantie toe. Bent u van plan om de beveiliging van uw woning te verbeteren met de nodige maatregelen? Dan raden wij aan om de dichtstbijzijnde, betrouwbare slotenmaker in te schakelen voor adequate hulp en bijvoorbeeld een handige veiligheidscheck.

Back To Top