skip to Main Content
Airconditioning Voor Ouderen

Airconditioning voor ouderen

Gevaar van oververhitting ouderen

Wanneer de zomer is aangebroken kunnen we vaak niet wachten totdat het zonnetje weer lekker hard gaat schijnen. Maar zoals u misschien tijdens deze zomer hebt gemerkt kunnen de temperaturen de laatste tijd erg oplopen. Zo hoog zelfs, dat ze een gevaar vormen voor kwetsbare en/of oudere mensen. Bij temperaturen boven de 30 graden wordt het gevaarlijk voor ouderen. Daarom raden wij u aan om voor hen een airconditioning aan te schaffen. In dit blog gaan we dieper in op het belang van airconditioning voor ouderen.

Airconditioning in verpleeghuizen

Misschien verwacht u het wel, maar verpleeghuizen zijn niet verplicht om een airconditioning te hebben. En zoals het er nu naar uitziet gaat deze verplichting er ook niet komen. Dat betekend dat veel ouderen tijdens de zomer in veel te warme ruimtes zitten. Veel ouderen kampen met mankementen zoals benauwdheid. Bij hen is een te hoge kamertemperatuur dan ook echt gevaarlijk. In dit geval moet er gekeken worden naar andere manieren om af te koelen.

Drink voldoende vocht

Een airconditioning laten plaatsen is de beste optie om oververhitting in verpleeghuizen tegen te gaan, helaas hebben niet alle verpleeghuizen deze luxe. Hoe kunt u er dan toch voor zorgen dat ouderen het niet te warm krijgen? Vocht is hierbij een heel belangrijk antwoord. Ouderen ervaren over het algemeen minder dorstgevoel, met gevaarlijke consequenties tot gevolg. Vocht is nodig om de bloeddruk goed te houden en daarnaast wordt er ook veel meer gezweet tijdens een warme dag. Voorkom uitdroging door ouderen gemiddeld 2 liter water per dag te laten drinken.

Tijdens koelere uren: ramen en deuren open

Een airconditioning is belangrijk, maar wanneer deze niet aanwezig is in het verpleeghuis, dan kunt u de temperatuur een beetje beïnvloeden door ‘s ochtends vroeg en ‘s avonds nadat de zon is gezakt de ramen en deuren goed open te zetten. Hierdoor komt er voldoende frisse lucht de kamers binnen wat voor afkoeling zorgt. Frisse lucht is daarnaast ook erg belangrijk om benauwdheid tegen te gaan en het zorgt ervoor dat virussen en bacteriën minder kans hebben om zich te ontwikkelen.

Meer weten over airconditioning voor ouderen?

Zorg er dus voor dat ouderen een goed wooncomfort ervaren. Blijf goed met hen communiceren en probeer er alles aan te doen om de hitte tegen te gaan. Voor het beste resultaat laat u een airconditioning in het verpleeghuis installeren. Wilt u hier graag meer over weten? Zet dan uw vragen in dit contactformulier en wij helpen u graag verder.

Back To Top