skip to Main Content
Veelgestelde Vragen Over Airconditioning | Weet U De Antwoorden?

Veelgestelde vragen over airconditioning | Weet u de antwoorden?

Veelgestelde vragen over airconditioning

Overweegt u airconditioning in huis te nemen? Dit levert u veel voordelen op. Airco’s zijn niet alleen in staat om ruimtes te koelen, maar ook om ze te verwarmen. Daarnaast zuiveren en filteren airco’s de lucht, zodat u minder last heeft van stof, bacteriën of andere onaangenaamheden. Klinkt als een uitkomst. Toch is een airco kopen niet zo eenvoudig. Er zijn veel verschillende soorten met verschillende systemen. Hier komen vaak veel vragen bij kijken. Welke airco is geschikt voor mijn woning? Hoe installeer ik deze? Wij behandelen in dit blog de meest voorkomende vragen over airconditioning. Lees snel verder en hopelijk vindt u de antwoorden op uw vragen.

Single split of multi split airco’s?

Wat is het verschil tussen single split airconditioning en multi split airconditioning? Deze vraag wordt vaak gesteld, terwijl het antwoord eigenlijk heel simpel is. Een single split airconditioning is een airco installatie bestaande uit één binnenunit  aangesloten op één buitenunit. U kunt er één ruimte mee koelen of verwarmen. Een multi split airconditioning bestaat uit meerdere binnenunits aangesloten op één buitenunit. Hier kunt u dus meerdere ruimtes mee koelen of verwarmen.

Gebruiken airco’s veel stroom?

Dankzij de techniek blijven airco’s in ontwikkeling. U kunt ze tegenwoordig niet alleen aan en uit zetten, maar ook in verschillende standen. Het energieverbruik is hierdoor veel lager. U kunt het stroomverbruik verwaarlozen ten opzichte van het comfort dat de airconditioning levert.

Zijn airco’s luidruchtig?

Er bestaat een vooroordeel dat airconditioning luidruchtig zou zijn. Ook dit is iets van vroeger. Door de nieuwe ontwikkelingen zijn er airconditioning systemen op de markt gebracht die muisstil werken. Ze zijn nauwelijks hoorbaar. U heeft er dus zeker geen last van.

Hebben de antwoorden op deze vragen u meer duidelijkheid gegeven over airconditioning? Wij hopen dat u nu goed geïnformeerd een airco kunt kopen. Heeft u nog vragen over airconditioning die wij niet besproken hebben? Stel ze gerust via het contactformulier!

Geef een reactie

Back To Top