skip to Main Content
Autosloperijen Hebben Ten Onrechte Een Slechte Naam

Autosloperijen hebben ten onrechte een slechte naam

De slechte naam van autosloperijen

Wanneer we het hebben over duurzaamheid, is een autosloperij waarschijnlijk niet het eerst wat bij u op komt. Echter hebben autosloperijen compleet onterecht een slechte naam. Een autosloperij moet namelijk aan veel eisen voldoen. Zo zijn er regels op het gebied van duurzaamheid, maar is ook de service van veel autosloperijen. Zo kunt u bijvoorbeeld in de regio Rotterdam uw sloopauto netjes binnen 24 uur op laten halen, en u ontvangt er ook nog een eerlijke prijs voor.

Een louche imago

Autosloperijen hebben altijd al een beetje een louche imago gehad. Stelt u zich ook een modderveld voor waar enkele auto’s op elkaar gestapeld zijn, en de grond doordrenkt is met olie voor? Een plek met een chagrijnige medewerker, en die bewaakt wordt door een valse hond? Gelukkig kunnen we melden dat dit beeld eigenlijk alleen nog maar in films de werkelijkheid is.

Eisen voor een autosloperij

Zo moet een autosloperij aan strenge eisen voldoen. Zo moet een autosloperij er eerst voor zorgen dat de milieubelastende (vloei)stoffen uit een auto verwijderd worden. Deze worden op een milieuvriendelijke manier opgeslagen. Vervolgens wordt de auto uit elkaar gehaald. De strenge milieueisen dicteren ook dat vloeistoffen zoals olie en koelwater niet meer de grond in mogen lopen. Ook mogen alleen voertuigen die geen milieuschade kunnen veroorzaken buiten staan.

Recyclen van ‘afval’

Wanneer een kapotte auto naar de sloop gebracht wordt, wordt hij helemaal uit elkaar gehaald. Alle losse onderdelen worden eruit gehaald. Wanneer deze nog goed werken, kunnen ze verkocht worden om opnieuw in andere voertuigen gebruikt te worden. De rest van de auto wordt verwerkt, en vervolgens verkocht als oud ijzer.

Uitstekende service

Van een autosloperij werd ook vaak gezegd dat ze een slechte, onvriendelijk service zouden bieden. Echter is tegenwoordig niets minder waar. Zo kunt u bijvoorbeeld in de regio Rotterdam terecht voor de verkoop van uw sloopauto. Online vult u enkele gegevens in, en binnen 24 uur doet deze partij een passend bod voor uw sloopauto. Vervolgens komen ze hem in de meeste gevallen dezelfde dag nog ophalen. Zo bent u supersnel van uw sloopauto af. Een topservice dus!

Geef een reactie

Back To Top