skip to Main Content
Lamelparket

Lamelparket

Parket ontwikkelt door

Parket wordt al heel lang gebruikt en is bij iedereen wel bekend. Parketvloeren hebben zich door de jaren heen verder doorontwikkeld, bijvoorbeeld qua uitstraling en kleurmogelijkheden. Lamelparket is misschien niet bij iedereen bekend. Het is een parketvloer die opgebouwd is uit meerdere lagen, waardoor deze stiller is. Maar er zitten meer voordelen aan lamelparket. Lees in dit blog welke dat zijn.

Wat is lamelparket?

Vloeren van lamelparket zijn opgebouwd uit meerdere lagen hout. Deze lagen zijn kruislings met elkaar verlijmd. Hierdoor werkt het hout veel minder. De naden zullen niet opentrekken en het hout blijft zo mooier. Onder de massieve toplaag zijn stroken multiplex aangebracht. Hierdoor ontstaan als het ware luchtkamers. Deze zorgen voor een verbeterde akoestische werking, waardoor lamelparket minder hard klinkt dan een massieve houten vloer. De vloeren kunnen worden afgewerkt met olie, hardwax of lak. U kunt niet alleen kiezen uit verschillende afwerkingen, maar ook uit verschillende kleuren en soorten hout.

Voordelen lamelparket

Wanneer u lamelparket in uw huis wilt leggen, heeft dit een groot aantal voordelen ten opzichte van traditioneel parket en andere soorten vloeren. De voordelen van lamelparket op een rij:

  • Natuurlijke uitstraling
  • Warm aan de voeten
  • Kan op vloerverwarming worden gelegd
  • Herstelbaar bij een grote deuk of scheur
  • Na schuren andere afwerking mogelijk
  • Verschillende manieren van leggen
  • Goede akoestische werking

Lamelparket aanschaffen

Na het lezen van al deze voordelen wilt u wellicht lamelparket aanschaffen. Dit kunt u het best doen bij een specialist in parket. Ook als u nog vragen heeft, bijvoorbeeld over de eigenschappen van de verschillende soorten lamelparket, kan zo’n specialist u antwoord geven op al uw vragen en u adviseren over de mogelijkheden voor uw woning. Heeft u onlangs lamelparket aangeschaft? Deel uw ervaring dan met ons via het contactformulier.

Back To Top