skip to Main Content
Muizenbestrijding Binnenkort Zonder Gif?

Muizenbestrijding binnenkort zonder gif?

Muizenbestrijding binnenkort zonder gif

Wist u dat muizenbestrijding zonder gif straks de nieuwe norm wordt? Het gebruik van gifstoffen tegen ongedierte zal naar verwachting straks verboden worden. Gif tegen ongedierte kan diverse risico’s met zich meebrengen. Zo kunnen kinderen snel in aanraking komen met de middelen. Als ze hun handen in hun mond stoppen en zich hier gif op bevindt, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook kan het gif dieren in gevaar brengen, omdat zij het wellicht voor voedsel aan zullen zien. Zo werden muizenkorrels ook veel door vogels gegeten. Hierdoor bleef dan de muis in leven en stierf de vogel.

Al een verbod op muizenkorrels

Om te zorgen dat vogels en kinderen geen schade ondervinden, is het al verboden om muizenkorrels te gebruiken. Dit verbod geldt enkel voor het plaatsen van muizenkorrels buiten de deur. In huis mogen de korrels nog wel gebruikt worden. Houd er wel rekening mee dat muizenbestrijding binnenkort alleen nog maar zonder gif mag plaatsvinden. Er bestaan echter tal van andere methodes om de muizen in en rondom de woning te bestrijden. Denk aan ratten- en muizenvallen. Ook mollenklemmen worden vaak ingezet, omdat deze ervoor zorgen dat het gazon niet wordt omgewoeld.

Gif zorgt voor dode kadavers

Gif zorgt niet enkel voor risico’s voor andere dieren, maar zorgt er ook voor dat kadavers blijven liggen. Nadat het gif is ingenomen door een muis of rat, is vaak niet eenvoudig te achterhalen waar deze ligt. Zo kan het beest ook meegenomen worden door katten. Wanneer er kadavers van ongedierte in de tuin of op straat liggen, kan dit weer andere soorten ongedierte aantrekken. Daarbij is het ook zeer onhygiënisch.

Schakel een professionele ongediertebestrijder in

Heeft u te maken met ongedierte in of rondom uw woning, dan raden wij het ten zeerste aan om een professionele ongediertebestrijding in te zetten. Deze bestrijders beschikken over diverse middelen waarmee de muizenbestrijding zonder gif vlekkeloos verloopt. Er wordt hierbij onder andere gebruik gemaakt van kou en hitte om het ongedierte te verdelgen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar werkt vaak ook zeer effectief. Vraag eens aan een ongediertebestrijder in uw omgeving wat deze voor u kan betekenen. Onderneem ook snel actie, want hoe sneller u het ongedierte aan laat pakken, des te kleiner is de kans dat er een grote plaag zal ontstaan. Kies ook voor muizenbestrijding zonder gif en bel vandaag nog een ongediertebestrijder!

Geef een reactie

Back To Top