skip to Main Content

Pompbesturing

Pompbesturing

Verschillende soorten pompbesturing

Een pompbesturing mag niet ontbreken wanneer u met een pomp werkt. Er zijn ondertussen verschillende soorten pompbesturing op de markt te vinden. Zo kunt u schakelkasten voor automatische niveauschakeling, drukregeling of handmatige inschakeling vinden. Veel van deze schakelkasten zijn voorzien van motorbeveiliging en storingsmeldingen. In dit blog vertellen wij u over drie verschillende soorten pompbesturingen.

Drukregeling

Een van deze pompbesturingen is de drukregeling. Het komt in diverse toepassingen voor dat een pomp op druk wordt geschakeld. Op basis van deze systeemdruk kunt u een pomp laten in- of uitschakelen middels een drukschakelaar. Wanneer u hiervoor kiest dan heeft u de mogelijkheid om meerdere schakelpunten in de pompbesturing op te nemen. U kunt op deze manier een tweede pomp bijschakelen of ter beveiliging een minimale- of maximale druk instellen.

Frequentieregelaar

Een frequentieregelaar wordt ook wel frequentie-omvormer of drive genoemd. Dit is een apparaat dat voedingsspanning omzet, waardoor de frequentie veranderd en geregeld kan worden. U kunt de frequentieregelaar hierdoor inzetten om pompen eenvoudig en snel aan te sturen. U heeft de keuze uit verschillende frequentieregelaars, stuur ons een bericht wanneer u hier meer informatie over wilt.

Niveaumeting

Voor niveaumeting zijn diverse meetprincipes beschikbaar. Elk principe heeft voor- en nadelen, verschillende meettechnieken genieten in specifieke situaties de voorkeur. De meetprincipes zijn:

  • Geleidbaarheid: een geleide vloeistof tussen de meetstaaf en de tankwand veroorzaakt een veranderde spanning van het hoogfrequent meetsignaal
  • Magnetostrictie: op basis van pulstijd van meetpunt naar vlotter
  • Hydrostatisch: een druksensor meet de druk van de vloeistof
  • Capacitief: werkt op basis van capaciteits veranderingen van een condensator
  • Radar: via een RVS kabel i.c.m. hoogfrequentie microgolven
  • Ultrasoon: reflectie van geluidspuls op het product oppervlak

Meer weten over pompbesturing?

Heeft u vragen over pompbesturing of wilt u graag meer informatie over een specifiek apparaat? Wacht dan niet langer en neem gelijk contact met ons op via dit contactformulier. Wij horen graag waar wij u bij kunnen helpen.

Geef een reactie

Back To Top