skip to Main Content

Met collageen ouderdom op afstand houden

Gezonde aanvulling op je dagelijkse voeding

Het is toch eigenlijk niet te geloven. Ben je eindelijk door die pubertijd heen, met al zijn nukken en onzekerheden, maar ook met de ontdekking van de wereld en de liefde, en dan dient zich het volgende probleem al aan: je wordt oud! Mooier kunnen we het nieuws niet brengen. Wel genuanceerder. Het is een feit dat vanaf je 25e levensjaar de eerste ouderdomsverschijnselen ontstaan. En rond je 30e gaat het verouderingsproces definitief met je lichaam aan de slag. Wees niet bang: je gaat niet direct dood. Het is echter wel een feit dat het gros van de mensen bepaald niet staat te juichen bij de lichamelijke ongemakken die horen bij het ouder worden. Jij ook niet? Je kunt de veroudering van je lichaam wel op een gezonde manier begeleiden door dagelijks collageen te nemen, bovenop je normale voeding.

Ouder worden is geen kunst

Het is in principe helemaal niet zo erg om ouder te worden. Je wordt vanzelf wijzer en de wereld om je heen heeft steeds minder raadsels voor je. De puzzelstukjes die je na je geboorte meekreeg, kun je in de loop van de jaren steeds makkelijk op de juiste plek leggen. Lichamelijk ouder worden is net even een ander verhaal. Er is een gezegde dat luidt: ‘Ouderdom komt met gebreken’. En die gebreken wil je natuurlijk zo lang mogelijk buiten de deur houden. Dat lukt het best als goed voor je lichaam zorgt.

Collageen helpt je gezond ouder worden

Goed voor je lichaam zorgen is minder moeilijk dan het lijkt. Als je dagelijks je voeding aanvult met collageen ben je al goed op weg. Wat is collageen? Collageen is het eiwit dat de belangrijkste bouwsteen vormt van je lichaam. Collageen zorgt voor de samenhang en elasticiteit van de bindweefsels in je lijf, zoals kraakbeen, pezen en banden, maar ook van je botten en je huid. Je lichaam breekt dagelijks collageen af en via cellen in je lichaamsweefsel maakt het op natuurlijke wijze weer nieuwe collageen aan. Naarmate je ouder wordt, produceert je lichaam minder natuurlijke collageen. En daarmee ontstaan de eerste tekenen van ouderdom. Je begrijpt dat dit proces alleen maar toeneemt naarmate de jaren vorderen.

Veilige en gezonde voedingssupplementen

Door het gebruiken van collageen als voedingssupplement help je jezelf om, zonder al te veel gebreken, ouder te worden. Het helpt je om fit en gezond te blijven. Deze eiwitten dragen bij tot de instandhouding van je spieren. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten. Eiwitten en Vitamine D dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren. Met collageen weet je zeker dat je een veilige en gezonde aanvulling op je dagelijks voeding neemt. Laat die ouderdom dan maar komen. Toch?

Geef een reactie

Back To Top