skip to Main Content
Scheiden, Wat Nu? Mediation In Hoorn

Scheiden, wat nu? Mediation in Hoorn

Wanneer er veel op u af komt

Wanneer u gaat scheiden, komt er veel op u af, zowel emotioneel als praktisch. U vraagt zich misschien af: oh jee, wat nu? Het inschakelen van een mediator kan dan uitkomst bieden. Deze is onpartijdig en helpt met het maken van afspraken die zo veel mogelijk afgestemd worden op uw specifieke situatie. Zo ontstaat er rust en duidelijkheid, ook bij de kinderen. Bent u op zoek naar mediation in Hoorn? Lees dan snel verder.

Wat doet een mediator?

Bij een scheiding behartigt de mediator de belangen voor beide partijen. Wanneer er kinderen zijn, is hier extra aandacht voor. Stap voor stap worden alle zaken doorgenomen. Denk hierbij aan de woning, financiën, pensioen, inboedel en alimentatie. Wanneer u kinderen heeft, wordt een ouderschapsplan opgesteld, waarin onder andere de zorg voor de kinderen wordt vastgelegd. Met de mediator wordt alles rond uw scheiding goed geregeld en wordt er niets vergeten.

Kinderen staan centraal

Wanneer u kinderen heeft, is het van belang dat er goede afspraken worden gemaakt. Het belang van de kinderen staat hierbij centraal. Er wordt gekeken naar wat voor hen passend is. Een mediator kan meedenken over hoe beide ouders hun kinderen goed kunnen ondersteunen bij de scheiding. Zo is het van belang dat er duidelijkheid is en dat de ouders met elkaar kunnen overleggen, zonder boosheid en strijd.

De voordelen van mediation

Door mediation komt er overzicht in wat er geregeld moet worden en wordt duidelijk wat ieders behoeften zijn. Wanneer u kiest voor mediation, heeft dit een aantal voordelen:

  • U gaat samen om tafel, houdt de regie en heeft beiden evenveel invloed;
  • Er wordt rekening gehouden met alle partijen, zeker ook de kinderen;
  • Er is ruimte voor een persoonlijke aanpak, het uiten van emoties en zorgen;
  • De gemaakte afspraken passen in het wettelijk kader;
  • Scheiden met een mediator is goedkoper en vaak ook sneller dan een procedure via advocaten.

Een mediator in Hoorn

Gaat u scheiden en bent u op zoek naar een mediator in Hoorn? Kijk bijvoorbeeld eens op www.resolvevisie.nl voor een mediator bij u in de buurt. Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen? Stel ze via het contactformulier.

Geef een reactie

Back To Top