skip to Main Content
Alternatieven Voor Reizen Met Het Openbaar Vervoer

Alternatieven voor reizen met het openbaar vervoer

Reizen in corona tijd

Vanwege de corona crisis heeft het RIVM aangeraden dat we het openbaar vervoer zo min mogelijk gebruiken. Daarnaast worden er boetes uitgedeeld aan mensen die met meer dan 3 personen in een auto zitten als deze personen niet uit hetzelfde huishouden komen. The Project Network ging daarom op zoek naar alternatieven om corona proof te reizen. Lees snel verder!

Reizen per taxi

Moet u een langere afstand afleggen? Dan is reizen per taxi misschien wel een goede oplossing. De taxi’s houden zich aan strenge richtlijnen waardoor u als passagier zo min mogelijk binnen anderhalve meter van de chauffeur komt. Om het vervoer zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de passagier gevraagd om achterin in te stappen, zelf de riem vast te maken, de bagage zelf in de kofferbak te leggen of op schoot te houden en te betalen met pin of creditcard.

Elektrische fiets

Heeft u al een elektrische fiets? De laatste jaren is dit vervoermiddel steeds populairder geworden in Nederland. En terecht! Ze zijn handig, snel en bovendien kost fietsen ineens veel minder moeite. Bovendien bent u lekker buiten tijdens het reizen. Onder optimale omstandigheden gaat u met een fiets tot wel 45 kilometer per uur. Zo bent u binnen een mum van tijd op uw bestemming!

Een auto lenen

Als u een rijbewijs heeft, maar zelf niet over een auto beschikt dan zijn er heleboel mogelijkheden. Zo kunt u misschien wel een auto lenen van een vriend of familielid. Daarnaast is ook Greenwheels een optie. Dit zijn leenauto’s die op veel plekken in Nederland geparkeerd staan. U opent de auto eenvoudig met een app en kunt meteen vertrekken.

Geef een reactie

Back To Top