skip to Main Content
Asbest Utrecht

Asbest Utrecht

Alles over asbest in Utrecht

Utrecht. Als er één mooie stad is in Nederland vol met prachtige oude panden dan is het de Domstad wel. Helaas is er bij oudere panden altijd een verhoogd risico op asbest. Als dit het geval is, dan is het voor uw eigen veiligheid van groot belang dat u dit meteen laat verwijderen door een professioneel bedrijf. In dit blog leest u alles over asbest en de risico’s van asbest en hoe het verwijderd wordt.

Asbest uitgelegd

Asbest is een gevaarlijk materiaal dat tussen 1945 en de jaren 80 veel als bouwmateriaal in huizen en panden in Utrecht werd gebruikt. Dit was voornamelijk omdat asbest sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en goedkoop is. Helaas komen er bij asbest levensgevaarlijke en kankerverwekkende stoffen vrij zodra het breekt of op een andere manier beschadigd raakt.

Het gevaar van asbest

Asbest is in feite een verzamelnaam voor verschillende mineralen genaamd silicaten. Deze onzichtbare kristallen komen vrij zodra een asbestplaat bijvoorbeeld door midden breekt. Iets wat in de praktijk vroeg of laat een keertje gebeurt. Zodra u deze kristallen inademt nestelen ze zich in uw luchtwegen en uw longblaasjes. Vooral de grotere kristallen verspreiden zich vaak naar uw lymfebanen. Zo veroorzaken de asbestdeeltjes na tientallen jaren verschillende ziektes die amper tot niet te genezen zijn.

Asbest laten verwijderen door een professional

Als u vermoedt dat er sprake is van asbest in uw woning of pand in Utrecht, dan laat u dit zo snel mogelijk verwijderen door een ervaren professional. Een professioneel asbest saneringsbedrijf brengt in kaart hoeveel asbest er zit in uw woning in Utrecht en welke soort. Vervolgens wordt al het asbest verwijderd en worden de asbesthoudende materialen veilig afgevoerd. Tot slot onderzoekt een onafhankelijk laboratorium of al het asbest ook echt uit uw woning of pand in Utrecht verwijderd is.

Veilig wonen

U wilt natuurlijk gelukkig en fijn wonen en werken in uw huis of pand in het gezellige Utrecht. Veiligheid en gezondheid zijn daarvoor een essentiële voorwaarde. Houd daarom onze categorie Mens en gezondheid goed in de gaten. We posten regelmatig nieuwe, inspirerende blogs.

Back To Top