skip to Main Content
Eerste Rijles? Zo Komt Het Helemaal Goed!

Eerste rijles? Zo komt het helemaal goed!

Tips voor tijdens je eerste rijles

Wil jij graag je rijbewijs gaan halen? Dan zul je natuurlijk eerst rijlessen moeten gaan volgen. The Project Network begrijpt heel goed dat zo’n eerste rijles heel spannend kan zijn. Daarom zetten we in dit blog een aantal tips voor je op een rij, zodat jij goed voorbereid aan je eerste rijles begint.

Een geschikte rijschool uitkiezen

De eerste stap in de richting van je rijbewijs is natuurlijk het uitkiezen van een geschikte rijschool. Woon je in Veldhoven? Google dan eens “rijschool Veldhoven” en kijk welke rijscholen er allemaal zijn. Let bij het selecteren van de rijschool op een aantal punten:

  • Heb je een klik met de instructeur?
  • Bestaat er de mogelijkheid om binnen de rijschool van instructeur te wisselen?
  • Welke lesmethode gebruikt de rijschool?
  • Wat is het slagingspercentage?
  • Wat zijn de ervaringen van anderen met deze rijschool?

Kies niet altijd de goedkoopste rijschool. Deze rijscholen hebben vaak onvolledige lespakketten, verouderde lesmethoden of ze scholen de instructeurs onvoldoende bij.

Draag de juiste kleding

Tijdens je eerste rijles wil je je natuurlijk comfortabel voelen. Zorg daarom dat je kleding draagt waar je je goed in kunt bewegen. Een dikke winterjas met een kraag die het zicht belemmert of een strakke broek of shirt zijn natuurlijk niet erg handig. Volle broekzakken zorgen er ook voor dat je minder vrij kunt bewegen. Heb je een aantal spullen die je graag mee wilt nemen tijdens je rijles? Leg deze dan op de achterbank. Let ook op de schoenen die je uitkiest. Schoenen met hakken of schoenen die uitvallen tijdens het rijden zijn erg gevaarlijk.

Je zenuwen de baas

Ben je erg zenuwachtig tijdens je eerste les? Bedenk je dan dat het voor iedereen spannend is om voor het eerst achter het stuur te zitten. Iedereen start als beginner en maakt dus wel eens fouten. Zelfs Max Verstappen gaf aan dat hij het spannend vond om voor het eerst met een auto de openbare weg op te gaan. Je instructeur is er om alles goed in de gaten te houden en zal eventueel ook bijsturen als dat nodig is. Leg de lat in het begin niet te hoog voor jezelf en raak niet gefrustreerd als je een fout maakt. Zo komt het helemaal goed met je eerste rijles. Wij wensen je alvast heel veel succes!

Geef een reactie

Back To Top