skip to Main Content
Trailer Of Oplegger?

Trailer of oplegger?

Het verschil tussen een trailer en een oplegger

Bent u benieuwd wat het verschil is tussen een trailer en een oplegger? In dit blog leggen wij het u uit. Er zijn namelijk bijna geen verschillen, zo wordt een oplegger ook wel een trailer genoemd. Beide zijn aanhangwagens die steunen op de voorste delen van een vrachtwagen, de trekker. Afhankelijk van de producten die worden vervoerd, worden er verschillende opleggers gebruikt. In dit blog leggen wij u uit welke opleggers er allemaal te vinden zijn.

De schuifzeiloplegger

Een van de meest gebruikte oplegger is de schuifzeiloplegger. Deze oplegger heeft geen vaste wanden maar een zeil. Hierdoor kunnen spullen makkelijk in- en uitgeladen worden. Veel mensen gebruiken ook wel de naam tautliner voor schuifzeilopleggers, dit is eigenlijk een merknaam.

De koel-vries oplegger

De koel-vries oplegger wordt veel gebruikt voor het vervoeren van bloemen, aardappelen, groente en fruit. U kunt de koel-vries oplegger instellen van 30 tot -30 graden. Dit is ideaal om bederfelijke producten goed te houden.

De kipper oplegger

De kipper oplegger wordt veel gebruikt in de bouw, voor het laden en lossen van zand en grind. Voor dit type oplegger wordt een kiepsysteem gebruikt, zodat de producten makkelijk te lossen zijn.

De oplegger met kraan

De oplegger met kraan wordt ook wel een steenoplegger genoemd. Wanneer straten worden gelegd, wordt dit type oplegger graag in gebruik genomen. De oplegger met kraan kan namelijk makkelijk stenen en bestratingsmaterialen vervoeren. De kraan kan zich bewegen over de laadvloer van de oplegger door middel van een rails. Dit scheelt veel sleep en tilwerk.

Meer weten over trailers en opleggers?

Vako Transport Systems hoopt u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd over de verschillende soorten opleggers en trailers. Mocht u ook interesse hebben in een containerchassis en wat dit allemaal voor u kan betekenen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via dit contactformulier. Houdt daarnaast onze website goed in de gaten voor de leukste en handigste tips op een breedt gebied.

Geef een reactie

Back To Top