skip to Main Content
Hoe Werkt Laadpaal Pas

hoe werkt laadpaal pas

Hoe werkt een laadpas voor de elektrische auto?

Aanvragen en gebruiken van een laadpas

Een elektrische auto is super handig, want die kunt u gewoon voor de deur opladen. U steekt de stekker van de laadpaal ‘s ochtends in de oplader, en de volgende dag is de accu helemaal vol! Naast thuis kunt u uw auto natuurlijk ook onderweg opladen. Naast tankstations zijn ook veel parkeerplaatsen en bedrijfsterreinen tegenwoordig voorzien van een laadpaal voor elektrische auto’s. Wilt u hiervan gebruik maken, dan heeft u wel een laadpas nodig. Wat zo’n laadpas precies is, hoe hij werkt en hoe u er een kunt aanvragen, leest u in dit blog.

Wat is een laadpas?

Een laadpas wordt gebruikt om een openbare laadpaal als het ware te ontgrendelen. Dat is de reden dat de laadpas ook wel een laadsleutel genoemd wordt. In de meeste gevallen gaat het om een combinatie van een pas en een ‘tag’ (een elektronische sleutel). Wanneer u een openbaar laadpunt wilt gebruiken, houdt u de laadpas voor de scanner. Vervolgens hoeft u enkel de instructies op het scherm op te volgen.

Verschillende aanbieders

Wanneer u een laadpas heeft, heeft deze pas een unieke persoonlijke code, of pasnummer. Deze code is gekoppeld aan de administratieve back-office en wordt gebruikt voor de facturatie. De kosten voor het laden van de auto zijn onder andere afhankelijk van de eigenaar van het laadpunt en hoeveel kWh er geladen wordt. U wordt maandelijks gefactureerd. Het is mogelijk om een laadpas bij verschillende aanbieders aan te vragen, en de meeste laadpassen zijn door heel Europa te gebruiken.

Pas voor particulieren en bedrijven

Het is overigens mogelijk om aan een account meerdere laadpassen te koppelen. Wanneer een bedrijf laadpassen beschikbaar heeft voor de medewerkers, kunnen die allemaal gekoppeld worden aan hetzelfde account. Dat houdt het wel zo overzichtelijk. Het wordt ook aangeraden voor bedrijven om een of meerdere laadpalen te laten installeren bij het bedrijfspand. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een laadpas aanvragen, wat meestal binnen een werkdag gebeurd is. Daarbij is de pas zelfs bijna altijd gratis.

Wilt u meer (persoonlijke) informatie over de laadpas? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Geef een reactie

Back To Top