skip to Main Content
Het Belang Van Een Muziekcomputer In De Horeca

Het belang van een muziekcomputer in de horeca

In de horeca is een muziekcomputer een must

Staat u op het punt een horecazaak te beginnen? Een fantastisch idee! Maar voordat u uw deuren feestelijk kunt openen, moet er een boel geregeld worden. Zo ook het installeren van een goede muziekcomputer. Naast degelijk personeel, goed uitgevoerde accommodaties en lekker eten en drinken, is muziek zo’n beetje het belangrijkste om voor de juiste sfeer te zorgen. Want stel uzelf eens de vraag: wanneer ben ik voor het laatst in een echte goede horecagelegenheid geweest waar ze absoluut geen muziek hadden. Het zou ons niks verbazen als u het antwoord op die vraag niet (meer) weet. Daarom leest u vandaag in dit blog waarom een muziekcomputer zo belangrijk is voor uw aankomende onderneming.

Het effect van muziek in een horecazaak

Het mag geen nieuws heten dat muziek van grote invloed is op mensen. Dit is binnen een horecagelegenheid niet anders. Met een goede muziekcomputer, heeft u een groot muziekaanbod tot uw beschikking waarmee u op uw gasten in kunt spelen. Wilt u uw gasten rustig laten wachten in de lobby van uw hotel? Zet dan vooral langzame muziek op. Wilt u juist een snellere doorstroom van klanten binnen uw gelegenheid, zoals in de stijl van Engelse ontbijtkantines? Ga dan voor snellere muziek. Muziek heeft meer invloed dan u zelf misschien beseft, want zelfs onze smaak wordt erdoor beïnvloed. Bittere smaken floreren meer bij lage tonen. Zoete smaken proeven uw gasten straks beter bij hoge tonen. Goed om te weten voor uw aankomende horecazaak.

Draait u ook verzoeknummers?

In cafés en restaurants wordt vaak om verzoeknummers gevraagd door klanten. Met een goede muziekcomputer weet u sowieso dat u de vragen van klanten kunt honoreren. Muziekcomputers worden vaak aangevuld met de laatste muzikale hits. Zo hoeft u uw gasten nooit nee te verkopen op muzikaal gebied. Want hoe leuker uw klanten de muziek vinden, hoe langer ze zullen blijven. En hoe langer ze blijven, hoe vaker ze nog wat te eten of een drankje zullen bestellen.

Ga voor een exemplaar met afstandsbediening

Als de eigenaar van een horecabedrijf gaat u het druk krijgen. Dat weet u op dit punt ongetwijfeld al. Het is daarom wel zo fijn om voor een muziekcomputer te gaan met een optie tot afstandsbediening. Dan hoeft u niet constant op en neer te lopen door uw zaak om te kijken of de muziek wel op het juiste volume staat of iets anders. De meeste muziekcomputers kunt u vanaf uw smartphone bedienen, dus dat is wel zo handig. Ook wanneer klanten hun verzoeknummers indienen.

Zonder muziek, geen omzet

Zoals u aan het begin van onze blog al las, zijn er weinig tot geen horecagelegenheden die zonder muziek kunnen. Zonder muziek is er geen sfeer, en zonder sfeer zullen uw klanten al snel vertrekken naar een andere plek waar wél sfeer is. En dat scheelt natuurlijk omzet. Ga daarom altijd voor een muziekcomputer met een storingsdienst die 24/7 bereikbaar is. Zo kunt u altijd snel hulp inschakelen als uw muziekcomputer er opeens mee ophoudt. Zo bent u zeker dat uw klanten zullen blijven en terug zullen komen.

Heeft u ervaring met een muziekcomputer in uw horecazaak? Staat u op het punt een ander project te beginnen waar u een muziekcomputer voor kunt gebruiken? Deel het met ons via ons contactformulier.

Back To Top