skip to Main Content

Ontdek de laatste vloertrends!

Laat je inspireren

Ben je bezig met de bouw van een nieuw huis, ga je verhuizen of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Wanneer je een nieuwe vloer aan wilt laten leggen zijn er zo veel mogelijkheden dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Wij inspireren je daarom graag met de laatste vloertrends. Sla de handen ineen met een specialist op het gebied van vloeren, en binnen no-time geniet je van een compleet nieuw interieur.

Kies voor duurzaamheid

Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker, ook op het gebied van vloeren. Laat je een nieuwe vloer leggen, kies dan voor materialen die duurzaam geproduceerd worden en lang meekunnen. Controleer ook of de vloer aan het einde van zijn levensloop gerecycled kan worden. Ga ten slotte na wat er nodig is voor het onderhoud van de vloer. Leg ook een eerlijke vloer in jouw woning.

Veelzijdigheid van PVC

Een van zo’n duurzame voorbeelden is PVC, wat in de laatste jaren steeds maar in populariteit blijft stijgen. Dit komt niet alleen door deze duurzaamheid, maar het feit dat materiaal in ontzettend veel verschillende stijlen te krijgen is speelt ook en rol. Met een PVC vloer kun je eenvoudig een natuurlijke uitstraling creëren. Daarbij is het uitstekend te combineren met vloerverwarming.

Visgraat laminaat: terug van weggeweest

Een trend die echt terug is van weggeweest: visgraat vloeren. Deze vloeren ken je waarschijnlijk wel uit oude en klassieke woningen. In deze gebouwen werden houten latten haaks op elkaar gelegd waardoor er een visgraat patroon ontstond. Tegenwoordig zien we het visgraatmotief steeds vaker terug in de vorm van laminaat. Dit is nauwelijks van echt hout te onderscheiden, makkelijker te onderhouden en bovendien ook nog eens een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

De industriële look

Ten slotte is ook de industriële look nog steeds zeer populair, niet alleen als vloertrend maar in het gehele interieur. Kies hierbij voor bijvoorbeeld een gietvloer in combinatie met materialen als hout, staal en ijzer voor je interieur. Let wel op dat de industriële look al snel kil aan kan voelen, dus we adviseren je om het te combineren met warme accenten. Denk dan bijvoorbeeld aan vloerkleden, planten of een stoffen bank.

Neem een kijkje in een showroom

Wij hopen je met de laatste vloertrends geïnspireerd te hebben voor jouw nieuwe vloer. Wij raden je aan om eens langs te gaan bij de showroom van een vloerenspecialist en hier eens te kijken naar het aanbod, en wat je het meeste aanspreekt. Zo creëert u in een mum van tijd een stijlvol interieur met de laatste vloertrends!

Geef een reactie

Back To Top