skip to Main Content

Wat zijn de grootste fabels over een woningontruiming?

3 grootste fabels over een woningontruiming

Moet u binnenkort een woning ontruimen, en ziet u daar heel erg tegenop? Dat is helemaal nergens voor nodig! Door de hulp in te schakelen van een ontruimingsbedrijf is het ontruimen van het huis in een mum van tijd geklaard. Helaas zijn er echter wel nog flink wat fabels over de woningontruiming, en dan vooral door een ontruimingsbedrijf. Wij vertellen meer over deze fabels, en waarom ze niet kloppen.

Fabel 1: u bent de complete inboedel kwijt

Veel mensen zijn bang dat ze hun gehele inboedel kwijt zullen zijn wanneer ze de hulp inschakelen van een ontruimingsbedrijf bij hun woningontruiming. Niets is echter minder waar! Het ontruimingsbedrijf doet alleen met de spullen waar u toestemming voor geeft. Zo heeft u inderdaad de keuze om de spullen weg te laten gooien of te laten verkopen, maar het is ook goed mogelijk om de inboedel tijdelijk op te slaan. Ook kunt u de inboedel door het ontruimingsbedrijf naar een andere locatie laten brengen.

Fabel 2: de woningontruiming is heel duur

Veel mensen zijn tevens bang dat een woningontruiming ontzettend duur is. Ook dit valt in werkelijkheid reuze mee. Veel ontruimingsbedrijven hanteren lage tarieven. Bovendien zijn er ontruimingsbedrijven die de inboedel voor u inkopen. Zo houdt u er ook nog een leuk zakcentje aan over. Heeft u heel waardevolle spullen in huis? Dan kunt u de objecten laten taxeren en ze laten veilen. Ook dit kunt u via het ontruimingsbedrijf laten regelen. Kortom, u houdt geld over aan de woningontruiming.

Fabel 3: u heeft geen controle

Ten slotte zijn mensen bang dat ze zelf geen controle hebben over het proces. Vooral in emotionele situaties zoals een overlijden zijn mensen bang dat het leegruimen van de woning te snel gaat. U behoudt echter de controle over de volledige woningontruiming. U geeft precies aan wat er met alle spullen gaat gebeuren en waar ze naartoe mogen. U kunt zelf zo betrokken zijn bij het proces als u wilt. Zo kunt u alles aan de professionals overlaten, maar u kunt ook meehelpen met het uitruimen van de woning. De werknemers van een ontruimingsbedrijf zijn professionals die ervaring hebben met dit soort lastige, emotionele situaties.

Geef een reactie

Back To Top