skip to Main Content

Tips voor honden op jouw hoekbank

Je beste maatje op de hoekbank

Ben jij ook echte een dierenfan en heb je niks liever dan constant dieren om je heen? Dat begrijpen we maar al te goed! Toch is het belangrijk om te kijken wat de consequenties zijn wanneer je jouw honden ook op jouw hoekbank laat. Wij vertellen je in dit blog wat de voor- en nadelen zijn van het toelaten van honden op jouw hoekbank en geven je een aantal handige tips om je hoekbank lang mooi te houden.

Voordelen van hond op de bank

Niks is fijner dan om ‘s avonds na een lange werkdag lekker op de hoekbank neer te ploffen en je hond naast je te hebben liggen. De warmte en zachte vacht van je trouwe viervoeter geeft jouw humeur een positieve boost. Toch kunnen de haren van jouw maatje de bank schade toebrengen. Afhankelijk van hoe belangrijk jij het vindt om jouw hoekbank mooi te houden, kun je de volgende tips toepassen.

Bescherm jouw hoekbank

Bij een nieuwe bank kun je ervoor kiezen om alleen een deel van de bank af te staan aan jouw hond. Max mag bijvoorbeeld alleen op het uiteinde van de bank liggen. Leg hier een doek overheen, zodat haren en vuil in het doek trekken en niet in jouw bank.

Is jouw hond toch een beetje eigenwijs en wil hij liever tegen je aanliggen? Behandel dan jouw hoekbank regelmatig met baksoda. Dit strooi je op de plekken waar jouw hond vaak ligt, zodat het de vuiligheid en de geuren kan opnemen. Daarna hoef je alleen nog te stofzuigen. Herhaal dit maandelijks om jouw bank schoon en geurvrij te houden.

Meer weten over hoekbanken en honden?

Een stoffen bank is gevoeliger voor hondenharen en beschadigingen dan een leren bank. Leer is daarom een uitstekende optie wanneer jouw huisdieren op de bank mogen plaatsnemen. Wil je graag meer informatie over hoekbanken en honden? Laat dan jouw vragen achter op dit contactformulier en wij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Back To Top