skip to Main Content
Veilige Paardenstal

Veilige paardenstal

Alles over voor jouw pony

Jij hebt natuurlijk als eigenaar van een prachtige pony alles over voor haar. Je geeft haar het beste eten en de leukste spullen, maar het hebben van een veilige paardenstal is eigenlijk ook net zo belangrijk. Want je wilt natuurlijk niet dat jouw lieve pony iets overkomt. Daarom gaan wij in dit blog aan de slag en praten we over hoe jij de paardenstal zo veilig mogelijk kan maken voor jouw beste maatje.

Twee belangrijke punten veilige paardenstal

Een veilige paardenstal is belangrijk voor mens en dier. Jij wilt als verzorger natuurlijk jouw pony op een veilige manier kunnen verzorgen. Er zijn in dit geval twee punten waar je goed op moet letten. Als eerste is een goede opbouw van de stalling belangrijk, daarnaast moeten mensen op de juiste manier met stalmateriaal omgaan om een veilige situatie te kunnen behouden. Wij zullen een aantal belangrijke punten behandelen.

Box oppervlakte en deur

Als eerste moet er gekeken worden naar de box oppervlakte voor jouw pony. Wanneer jouw pony kleiner is dan 1,56 meter, dan pleit de Sectorraad Paarden voor een box oppervlakte van twee keer de stokmaat van de pony in het kwadraat. Bij paarden geldt dat ze minimaal een box moeten hebben van 10 vierkante meter. Ook voor de deur gelden belangrijke regels. Voor een veilige doorgang moet de boxdeur van de stallen minimaal 1 meter breed zijn. Bij pony’s geldt een breedte van minimaal 0,85 meter.

Staldeur tot aan de grond

Naast de breedte van de staldeur, zijn er bij staldeuren ook nog andere belangrijke punten waar jij op moet letten. Wist je dat een staldeur die niet tot de grond reikt jouw pony kan verwonden? Het zit namelijk zo: als jouw pony of paard op staat en zij met de been onder de deur komt, kan dit resulteren in een breuk aan het pijpbeen. Dit is iets wat je echt wilt voorkomen. Zorg er dus voor dat de staldeur netjes tot aan de grond sluit.

Meer weten over veilige paardenstal?

Naast de bovengenoemde tips zijn er nog veel meer belangrijke punten voor een veilige paardenstal. Denk hierbij aan een ingebouwd slot. De metalen delen moeten verzinkt zijn. Let ook op splinters in de houten onderdelen, er mogen geen losse planken of andere gebreken in de stal aanwezig zijn. Ook is een te gladde vloer gevaarlijk, omdat jouw pony of paard hierover kan uitglijden. Wil je graag meer tips voor een paardenstal op maat? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op via dit contactformulier, wij helpen je graag verder!Jij wilt natuurlijk het allerbeste voor jouw pony of paard. Een veilige paardenstal mag dan ook niet ontbreken. In dit blog vertellen wij daar meer over.

Geef een reactie

Back To Top