skip to Main Content
Voordelen Van Membraanpompen

Voordelen van membraanpompen

Wat zijn de voordelen van membraanpompen?

Er zijn veel verschillende soorten pompprincipes. Door dit grote aanbod is het lastig om de juiste te kiezen. Wij hebben ons in het brede assortiment van de pompprincipes verdiept. Hierdoor hebben we ontdekt dat membraanpompen een aantal grote voordelen hebben ten opzichte van de andere pompen. Wat deze voordelen zijn? U leest het in dit blog!

Wat doet een membraanpomp?

Een membraanpomp is een verdringerpomp. Verdringerpompen zijn in staat om een constant volume te verplaatsen van een ruimte met een lage druk naar een ruimte met een hoge druk. De membraanpomp maakt hierbij gebruik van heen en weer gaande membranen. Deze membranen zorgen voor een tijdelijke kamer die vloeistoffen kan aanzuigen en uitdrukken. Daarnaast werken de membranen als een scheidingswand tussen de vloeistoffen en de lucht. De membraanpomp is een veelzijdig werkpaard en is mtoe te passen binnen verschillende industrieën.

De voordelen van membraanpompen op een rij

De membraanpomp is dus geschikt voor het verpompen van waterdunne tot hoog visceuze vloeistoffen. Daarnaast kan de pomp vloeistoffen verpompen met vaste bestanddelen. We hebben nog meer voordelen van membraanpompen op een rij gezet:

  • Een membraanpomp is gemakkelijk en goedkoop in onderhoud
  • Een membraanpomp kan onbeperkt drooglopen
  • Een membraanpomp is duurzaam: ze beschikken over een lange levensduur
  • Een membraanpomp is corrosiebestendig
  • Een membraanpomp heeft geen asafdichting, waardoor lekkage vrijwel niet voorkomt

Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar

Er zijn veel verschillende membraanpompen te verkrijgen. Er zijn luchtgedreven membraanpompen, elektrische membraanpompen en motorgedreven membraanpompen. Binnen deze hoofdcategorieën, vindt u verschillende modellen en soorten. Bent u benieuwd welke membraanpomp het beste bij u past? De snelste en eenvoudigste manier om hierachter te komen, is door advies te vragen aan een expert. Hierdoor kunt u binnen een mum van tijd genieten van alle voordelen die membraanpompen met zich mee brengen.

Wat zijn uw ervaringen met membraanpompen? Deel ze via ons contactformulier.

Geef een reactie

Back To Top