skip to Main Content
Certificering Voor De CO2-prestatieladder Behalen

Certificering voor de CO2-prestatieladder behalen

Beklimmen van de CO2-prestatieladder

Wanneer u in het bezit bent van een CO2-prestatieladder certificering, kunt u aantonen dat u als bedrijf stappen neemt om uw CO2-uitstoot te verminderen. Het is een middel dat gebruikt wordt om bedrijven inzicht te geven in hun CO2-uitstoot, en het spoort bovendien aan om dit te reduceren. U kunt zelfs fictieve kortingen ontvangen als u een bepaald niveau behaalt hebt. Wilt u met uw bedrijf hoger klimmen op de CO2-prestatieladder? Wij raden aan om hiervoor CO2-prestatieladder advies in te schakelen. In dit blog vertellen we er meer over.

Wat is de CO2-prestatieladder?

De CO2-prestatieladder is een manier om aan te geven in welke mate u bezig bent binnen uw bedrijf om de CO2-uitstoot inzichtelijk te maken en te verminderen. De ladder bestaat uit 5 niveaus:

  1. U heeft inzicht in de belangrijkste energiestromen
  2. U heeft inzicht in het eigen energieverbruik, en u wilt dit verminderen
  3. U heeft een CO2 footprint opgesteld, en heeft kwantitatieve reductiedoelstellingen gemaakt
  4. U handelt CO2 bewust om de reductie in werking te stellen
  5. Uw leveranciers bevragen en behalen de CO2-doelstellingen

Zo haalt u het certificaat

Het behalen van een certificaat voor de CO2-prestatieladder gaat het beste wanneer u de hulp inschakelt van een specialist voor begeleiding en advies. Die kan u helpen om de doelstellingen concreet te maken, aangezien ze erg breed zijn. Met behulp van een specialist kunt u het gewenste certificaat sneller halen.

Combineren met andere certificaten

Het behalen van een niveau op de CO2-prestatieladder kan goed gecombineerd worden met andere certificaten, waaronder de ISO 14001 of met het kwaliteitshandboek of (milieu)managementsysteem dat u al heeft. Zeker wanneer u meerdere certificaten wilt behalen, raden wij de hulp van een expert aan.

Voor meer informatie of persoonlijke begeleiding, neemt u contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Back To Top