skip to Main Content
Waar Vindt Je Antiek?

Waar vindt je antiek?

Vintage, tweedehands, antiek, retro

Vintage, tweedehands, antiek, retro, brocante. Het zijn allemaal termen die tegenwoordig gebruikt worden voor spullen met een oud of ouderwets uiterlijk. Hoe je het ook noemt: antiek is al een flinke tijd weer helemaal trendy! Ben jij ook zo gek op antieke items? In dit blog vertellen wij je waar je op zoek kunt gaan naar deze unieke spullen. Wij wensen je alvast veel plezier met shoppen!

Antiekwinkels

Antiekwinkels zijn er in alle soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld winkels die gespecialiseerd zijn in bouwmaterialen, kleding of meubels. Een antiekwinkel is gespecialiseerd in voorwerpen die doorgaans een leeftijd hebben van 100 jaar of ouder. Daardoor is antiek bijna altijd handgemaakt of in ieder geval met zo min mogelijk hulp van machines geproduceerd.

Kringloopwinkels

Bij kringloopwinkels kun je terecht voor de leukste tweedehands items. Waar bij antiekwinkels vaak een selectie is gemaakt, kun je bij een kringloopwinkel ook de wat minder mooie spullen aantreffen. Bij een kringloopwinkel moet je dus echt ‘schatzoeken’ om de leukste items er tussenuit te pikken, maar de prijzen liggen er doorgaan een stuk lager. Bij een kringloop verkopen ze niet alleen antiek, maar als je weet waar je op moet letten dan vindt je genoeg! Handige tip: kies de kringloopwinkels in de meer ‘chique’ buurten en waar het liefst niet teveel mensen komen, daar vindt je de leukste spullen.

Online winkels

Tegenwoordig kun je ook online de leukste ouderwetse spullen vinden. Dit kan via sites zoals Marktplaats en Speurders, maar ook via webshops worden de mooiste antieke spullen aangeboden. Is lekker vanuit je luie stoel winkelen echt iets voor jou? Dan kun je je hart ophalen bij deze webshops!

Geef een reactie

Back To Top