skip to Main Content
De Kracht Van Saffier: Zo Werkt Het

De kracht van saffier: zo werkt het

De edelsteen saffier

Saffier, het is de steen van wijsheid, bescherming, sterk contact met de geestenwereld, spirituele waarheid en macht. In het dagelijks leven zou hij veel voordelige effecten op je kunnen hebben. Het zou de geest kalmeren en ongewenste gedachten en spanningen verdrijven. Het brengt harmonie en herstelt evenwicht in het lichaam. Ook is de saffier heel erg geschikt om cadeau te doen. Het staan namelijk symbool voor trouw in de liefde en in de vriendschap. In dit blog vertellen we meer over deze bijzondere edelsteen.

Kenmerken saffier

Saffier kan in allerlei kleuren voorkomen. Maar blauw is de meest voorkomende, en ook de meest kostbare. Een mooie blauwe saffier roept al snel het beeld op van rijke koningen en keizers. Wanneer de saffier in cabochon geslepen is, kan een zespuntige ster te zien zijn. Als dit zo is, wordt de steen een stersaffier genoemd. De saffier is de nationale steen van Griekenland en staat in Brazilië symbool als de beroepssteen voor ingenieurs. De saffier staat bovendien symbool voor de sterrenbeelden Stier, Maagd, Weegschaal en Vissen. Ten slotte is het de geboortesteen voor de maand september. De saffier zou verschillende effecten op het lichaam en de geest kunnen hebben, waaronder:

  • De saffier maakt je spiritueel waardoor hij erg geschikt is voor meditatie.
  • Het versterkt relaties.
  • Saffier ondersteunt de concentratie want je ogen worden bij lezen studeren minder snel moe.
  • Angsten en fobieën zoals smetvrees en pleinvrees verminderen
  • Saffier kan een heftig temperament kalmeren.

Zo kun je het gebruiken

Een saffier is dus een mooie steen met verschillende werkingen. Maar hoe kun je hem gebruiken? Dit doe je op verschillende manieren. Natuurlijk is het gewoon een prachtige steen om in een sieraad te dragen. In een paar oorbellen of een ketting staat hij heel mooi. Je draagt de steen dicht bij je, waardoor hij goed zijn effect kan uitoefenen. Ook kun je de saffier goed gebruiken voor meditatie. Het maakt je namelijk spiritueel en kan je in contact brengen met de hogere zelf en de wijsheid in jezelf.

Heb jij al ervaringen met saffier? Neem contact met ons op en deel ze! Wij horen graag van je.

Geef een reactie

Back To Top