skip to Main Content

4 manieren om edelstenen te gebruiken in je dagelijkse routine

Positieve effect van edelstenen

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord over de positieve effecten die edelstenen op je lichaam of geest kunnen hebben. Zo kunnen ze je helpen bij lichamelijke klachten zoals pijn, maar ook bij mentale problemen, bijvoorbeeld angst, stress of rusteloosheid. Maar hoe werk je nu eigenlijk precies met edelstenen? En hoe ‘activeer’ je hun positieve effecten? Wij geven 4 manieren waarop je edelstenen toe kunt passen in je dagelijkse routine.

Maak een altaar

Wanneer je de edelstenen op een mooie manier neerlegt op een altaar, geef jij je innerlijke gedachten en gevoelens een fysieke vorm. Dit is een manier om een krachtige boodschap te geven aan het universum. Een altaar is niet ingewikkeld om te maken. Je hoeft er geen hele stellage voor aan te schaffen. Een plank of tafeltje is al voldoende. Het gaat immers om de edelstenen die erop liggen. De positieve werking van de edelstenen voel je niet alleen in je huis, maar het is bijvoorbeeld ook heel effectief om bij je altaar te mediteren.

Draag sieraden van je favoriete edelstenen

Wil jij de edelstenen waar je behoefte aan hebt altijd dicht bij je dragen? Kies er dan voor om de edelstenen in sieraad vorm bij je te dragen. Er zijn heel veel verschillende sieraden te krijgen waarin een kristal of meerdere kristallen verwerkt is of zijn. Zo kun je kiezen voor een armband, ketting, hanger of oorbellen. Kies de sieraden die je het meest draagt, zodat je het grootste effect ervan zult ervaren.

Massage en lichaamscontact

Wanneer je edelstenen draagt als sieraad, bijvoorbeeld als ketting of armband, wordt het effect versterkt door lichaamscontact. Deze werking kun je nog meer versterken door gebruik te maken van je chakra’s. Door de edelsteen te kiezen die bij je chakra past, en deze hierop te plaatsen, kun je energieblokkades opheffen. Ook massages met een speciale massage staaf van een bepaald kristal zijn zeer effectief.

Kunst van edelstenen

De laatste tip die we je mee willen geven is het gebruik van kunst van edelstenen, zoals de zogenaamde ‘crystal skul’. Deze kristallen in de vorm van een doodshoofd hebben een heel speciale werking. Wanneer je ze neerzet trekken ze namelijk een energievorm aan, zoals een overleden persoon, een devisch wezen, een engel of een net ontstane entiteit. De schedel kiest de ‘eigenaar’. De energievorm in de schedel zal de eigenaar beschermen. Een schedel is dus helemaal niet eng, maar helpt je op je levenspad.

Edelstenen die bij je passen

Kies altijd een edelsteen uit die bij je past. Die beslissing kun je nemen op basis van specifieke lichamelijke of geestelijke klachten, je sterrenbeeld, of gewoon door een kristal te pakken dat je mooi vindt. Kijk eens online rond in een webshop en vindt het kristal dat bij je past. Gebruik vervolgens onze tips om de edelstenen te gebruiken in je dagelijkse routine!

Geef een reactie

Back To Top