skip to Main Content
De Taken Van Een Objectbeveiliger

De taken van een objectbeveiliger

De veelzijdigheid van objectbeveiliging

Het beveiligingsvak kent vele facetten en mogelijkheden. De ene beveiliger is de andere niet. Zo zijn er beveiligers die gespecialiseerd zijn in het beveiligen van objecten. Maar wat zijn dat precies? Objecten zijn onder meer gebouwen, woningen, industrie- en bedrijventerreinen. Een objectbeveiliger is iemand die het object zowel in aanwezigheid als bij afwezigheid van ander personeel beschermt. Objectbeveiliging is een zeer effectieve methode om diefstal en vernietiging te voorkomen. Lees hier meer over de taken van een objectbeveiliger!

Een divers takenpakket

De werkzaamheden van een objectbeveiliger zijn zeer divers. Zo heeft een objectbeveiliger van een bedrijventerrein ook andere taken dan die van een winkelpand. Wat wel overeenkomt is dat alle objectbeveiliging gebeurt door middel van inspectierondes. De beveiliger gaat bijvoorbeeld rond in het gebied waar hij of zij toezicht houdt. Een bewaker kan ook fungeren als portier om te controleren wie een pand binnenkomt en verlaat. Daarnaast kan een objectbeveiliger ook receptiediensten verrichten.

De controle over uw object houden

Met objectbeveiliging weet u zeker dat uw object goed wordt bewaakt. Er zijn allerlei manieren om dit zelf te doen, bijvoorbeeld met camera’s en sensoren, maar de ervaring leert dat een objectbeveiliger in veel gevallen de beste oplossing biedt. Zo heeft u een getrainde beveiliger die weet hoe te handelen bij incidenten. U hoeft niet steeds achter de feiten aan, maar handelt direct. Doordat u ervoor kunt kiezen om constant in contact te staan met uw objectbeveiliger, houdt u ook de regie bij uzelf.

Andere werkzaamheden objectbeveiliging

Hierboven noemden we al een aantal werkzaamheden die objectbeveiligers mogelijk kunnen uitvoeren. Andere taken die tot objectbeveiliging kunnen behoren, zijn onder meer:

  • Receptiediensten
  • Mobiele surveillance
  • Sluitingsrondes
  • Controle van goederen
  • Opvolging alarm

Wilt u meer weten over objectbeveiliging of heeft u interesse in het inhuren van een objectbeveiligers? Neem contact met ons op voor referenties!

Back To Top