skip to Main Content
Wat Is Maagpijn?

Wat is maagpijn?

Maagpijn herkennen

U vraagt zich misschien af: wat is maagpijn eigenlijk? Maagpijn komt zeer vaak voor, vrijwel iedereen krijgt er wel een paar keer mee te maken. U kunt maagpijn herkennen aan pijn bovenin de buik, maar ook andere klachten kunnen wijzen op maagpijn. Het is een erg vervelend probleem en vaak is het niet duidelijk wat de oorzaak precies is. U leest er hier meer over.

Hoe herkent u maagpijn?

Maagpijn kunt u herkennen aan binnen bovenin de buik. Ook kunt u pijn of een branderig gevoel achter het borstbeen ervaren. Boeren, oprispingen of brandend maagzuur kunnen ook wijzen op maagproblemen. U kunt ook last hebben van de volgende klachten:

  • Misselijkheid
  • Overgeven
  • Een opgeblazen gevoel
  • Keelpijn
  • Snel vol zitten na het eten

Maagpijn verhelpen

Voeding heeft veel invloed op maagpijn. U kunt dus beter niet te veel en te vet eten. Eet in plaats daarvan voldoende groente en fruit en ander vezelrijk voedsel. Ook is genoeg water drinken erg belangrijk. Roken en sterk gekruid voedsel kunnen de maagpijn juist verergeren. Ook stress of te snel eten zijn niet bevorderlijk voor maagpijn.

Het verschil tussen maagpijn en buikgriep

Maagpijn kan ook heel erg lijken op buikgriep. Bij griep kunt u namelijk ook last krijgen van buikpijn, misselijkheid en overgeven. Het verschil is dat buikgriep vaak ook gepaard gaat met diarree en/of koorts. Dit is bij enkel maagpijn meestal niet het geval. Heeft u 2 maanden of langer last van maagpijn? Dan is er vaak een achterliggend probleem, zoals een ontsteking of een maagzweer. Neem bij aanhoudende klachten altijd contact op met de huisarts.

Vond u dit interessant om te lezen of heeft het u geholpen? Lees dan hier meer informatie over maagpijn. Of bekijk ook eens onze andere artikelen op het gebied van gezondheid.

Back To Top