skip to Main Content
Handige Tips Voor Het Verven Van Uw Trap

Handige tips voor het verven van uw trap

De trap als onderdeel van het huis

Wij geven u graag de handigste tips voor het verven van uw trap. De trap is een belangrijk onderdeel van het huis en is vaak in de hal prompt aanwezig. Een trap met beschadigingen, vlekken of een verouderde kleur doet niet veel goeds aan het interieur van uw huis. Daarom is het belangrijk om van tijd tot tijd een nieuwe laag verf aan uw trap te geven. Maar hoe doet u dit zonder dat de verf binnen een paar weken weer beschadigd raakt? Wij geven u graag de beste tips voor het verven van uw trap.

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk. U wilt natuurlijk voorkomen dat, wanneer u halverwege bent met het schilderen van uw trap, u erachter komt dat u het verkeerde verf gebruikt. Dat is natuurlijk zonde van alle inspanningen en daarnaast is het kopen van nieuwe verf niet voordelig. Kijk daarom van tevoren goed naar welke verfsoort u voor uw trap nodig heeft. De beste verf voor uw trap is slijtvast. Gebruik daarom bijvoorbeeld primer (grondverf) en lak het na het verven af met 2 lagen topkwaliteit lak. Een van de beste verfsoorten die u kunt gebruiken is op basis van water. Lees hieronder snel verder waarom.

Verf op waterbasis

Wat is verf op waterbasis nu precies? Er worden verschillende benamingen gebruikt voor dit type verf, waaronder: verf op waterbasis, watergedragen verf en acrylverf. Al deze drie de benamingen gaan over dezelfde verf. Dit type verf wordt verdund met water. Dankzij het water is de glansgraad van de verf lager dan de glansgraad van verf op basis van terpentine. Dit heeft als voordeel dat u de trap mooi in de achtergrond kunt laten vallen, zonder dat de trap te veel aandacht opeist. Een ander groot voordeel is dat verf op waterbasis een minder grote impact heeft op het milieu. Er worden minder schadelijke stoffen toegevoegd en bovendien ruikt u hierdoor de verf nauwelijks. Deze verf is bovendien gemakkelijk weer van de handen af te wassen na gebruik.

Tips voor het verven van uw trap

Voor het beste eindresultaat geven wij u graag een aantal tips:

  1. Ontvet de bestaande verflagen en schuur de trap
  2. Repareer gaatjes en beschadigingen met sterk houtvulmiddel
  3. Gebruik 2 lagen primer op kaal hout, 1 laag op bestaande verflagen
  4. Gebruik de juiste aflak en herhaal dit twee keer voor optimale bescherming
  5. Schilder de treden om en om, zo kunt u de trap blijven gebruiken

Volg deze tips voor een prachtig eindresultaat. Zo kunt u weer jaren genieten van een mooi geverfde trap. Wilt u graag uw mooie resultaat met ons delen? Dat kan! Laat dan een berichtje achter.

Back To Top