skip to Main Content
Let Hierop Bij Het Kopen Van Een Zorgunit

Let hierop bij het kopen van een zorgunit

Mantelzorg verlenen

Wat is een zorgwoning precies? Een zorgwoning is een kleine woning die in uw tuin geplaatst kan worden, zodat u makkelijk mantelzorg kan verlenen aan bijvoorbeeld uw ouders. De inwoners van de zorgwoning moeten altijd zorgvragers zijn. Doordat de zorgwoning bezit over een slaapkamer, badkamer, woonkamer en keukenblok kan de inwoner prima zelfstandig wonen. En toch heeft de zorgvrager de mantelzorger altijd in de buurt.

Verschil zorgwoning en zorgunit

Daar waar een zorgwoning een vrijstaand huis is, is de zorgunit aan uw/het gebouw bevestigd. De zorgwoning en de zorgunit verschillen vrij veel ten opzichte van elkaar Een zorgunit is als het ware een verlengstuk van de woning. Dankzij de zorgunit is het mogelijk om bijvoorbeeld een extra badkamer op de begane grond te hebben. Zo kunnen mensen die slecht ter been zijn toch gebruik maken van een twee verdiepingen woning. Een zorgunit is dus niet zozeer een huisje waarin gewoond kan worden, maar dient voornamelijk als verlengstuk.

Hiervoor wordt een zorgunit gebruikt

Zorgunits worden ingezet wanneer het onwenselijk is om een ingrijpende verbouwing te moeten maken. Ook worden zorgunits gebruikt wanneer zorgvrager en mantelzorger te ver van elkaar vandaan wonen. Dankzij de zorgunit kunnen de twee personen bij elkaar gebracht worden, en toch genoeg ruimte behouden. Let er wel op dat wanneer de mantelzorg ophoudt, zowel de keuken als de badkamer weggehaald moeten worden. De rest van de zorgunit kan blijven staan.

Meer weten over verschillende mogelijkheden?

Wilt u een zorgunit kopen? Lees uzelf dan goed in over de voor- en nadelen. Naast zorgunits bestaan er ook zorgwoningen, mantelzorgwoningen, Wmo units en kangoeroewoningen. Lees uzelf goed in voordat u een van deze woningen of units laat plaatsen. Heeft u ervaring met een zorgunit en wilt u deze graag met ons delen? Laat hier uw berichtje achter.

Back To Top