skip to Main Content
Huis Digitaal Op Slot Met Elektronische Huisbeveiliging: Hoe Veilig Is Het?

Huis digitaal op slot met elektronische huisbeveiliging: hoe veilig is het?

Elektronische huisbeveiliging of traditioneel slot?

Er komen steeds meer nieuwe producten op de markt die elektronische huisbeveiliging bieden. Deze producten bieden u de mogelijkheid om uw woning digitaal te beveiligen. Denk hierbij aan het bedienen van het slot van uw voordeur met uw smartphone. Super handig is het in ieder geval, maar is het ook veilig als alternatief voor goede traditionele sloten die een slotenmaker installeert? Wij gingen op zoek naar het antwoord op deze vraag. U leest er meer over in ons blog.

Elektronische huisbeveiliging is geen alternatief

Er zijn verschillende manieren om uw woning digitaal te beveiligen. We hebben het voorbeeld van de smartphone app waarmee u de sloten van uw woning kunt bedienen al genoemd. Super handig, want het is toch wat waarschijnlijker dat u uw sleutels kwijtraakt of verliest dan uw smartphone, die u altijd bij de hand heeft. Helaas is deze elektronische huisbeveiliging (op dit moment in ieder geval nog) geen alternatief. Hiervoor zijn verschillende redenen. Ten eerste zijn de sloten nog relatief eenvoudig te hacken. Bovendien zijn er apps die toegang hebben tot veel gegevens op uw telefoon. Valt hier het slot ook onder? En wat als u uw smartphone verliest? Wanneer een kwaadwillend persoon uw smartphone in handen krijgt, kan hij of zij veel makkelijker uw adres achterhalen dan wanneer alleen de sleutel gevonden wordt. Kortom, uw huis beveiligen met elektronische huisbeveiliging in plaats van een traditioneel slot is nu nog geen goed idee.

Extra vorm van beveiliging

Wat u wel kunt doen, is elektronische huisbeveiliging installeren als aanvulling voor uw traditionele sloten. Het is een slim idee om uw huis dubbel af te sluiten met een gewone sleutel en het digitale slot. U kunt ook andere manieren gebruiken om uw woning elektronisch te beveiligen. Installeer bijvoorbeeld een timer op uw lampen. Zo gaan ze automatisch ‘s avonds aan, ook als u niet thuis bent. Inbrekers denken dan dat u thuis bent, en ze zullen uw woning overslaan. Of installeer een buitenlamp die aangaat als iemand langs uw huis loopt. Ten slotte is het een slim idee om camera’s te installeren. Probeert iemand dan toch in te breken? Dan heeft u de dader op beeld.

Wilt meer tips voor uw woning en tuin? Neem dan regelmatig een kijkje op onze site! Wij houden u met onze blog op de hoogte.

Geef een reactie

Back To Top