skip to Main Content

Het doneren van de inboedel aan een goed doel

Geef spullen een tweede leven

Moet u een ontruimingsbedrijf inschakelen? Daarvoor is in de meeste gevallen geen positieve reden. Meestal heeft een woningontruiming te maken met een verhuizing naar een seniorenhuis of een overlijden. Dit zijn tijden waarin er veel lastige beslissingen gemaakt moeten worden. En er moet van veel dingen afscheid genomen worden, ook van spullen met grote emotionele waarde. Kunnen deze spullen niet bij familie terecht, dan zijn er drie mogelijkheden: ze laten verkopen, spullen weggooien of de inboedel doneren aan een goed doel. Veel mensen kiezen voor deze laatste optie. Wat is er immers mooier dan de spullen een tweede leven geven en er anderen blij mee te maken? In de meeste gevallen helpt het ontruimingsbedrijf met het doneren van de inboedel.

De inboedel als donatie

Ontruimingsbedrijven zijn natuurlijk gespecialiseerd in het leeghalen van woningen en weten dan ook alles van de bestemmingen van de inboedel. De meeste bedrijven hebben daarom een hechte samenwerking met verschillende goede doelen. Kiest u ervoor om de inboedel te doneren, dan weet het ontruimingsbedrijf de goede doelen in de buurt die ze echt kunnen gebruiken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een donatie aan een lokale kringloopwinkel. Hier zullen ze, waar nodig, de spullen opknappen en ze voor een scherpe prijs weer verkopen. Dit is dus perfect voor mensen die moeten leven van een klein inkomen. U kunt de inboedel ook doneren aan andere goede doelen. Vraag het ontruimingsbedrijf naar de mogelijkheden en de goede doelen waarmee zij samenwerken.

Kleding doneren

Bij een ontruiming wordt er vaak alleen gedacht aan het meubilair en is er niet veel aandacht voor kleding die in de meeste gevallen ook een nieuwe bestemming moet krijgen. Hiervoor kunt u ook het ontruimingsbedrijf inschakelen. U heeft namelijk ook de mogelijkheid om kleding aan goede doelen te doneren via het bedrijf. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Leger Des Heils of de kledingbank in de buurt. Net als met de rest van de inboedel kunt u met het ontruimingsbedrijf overleggen waar u wilt dat de kleding naartoe gaat.

Het opkopen van de inboedel

Wanneer er echt waardevolle spullen in de inboedel zitten, willen veel mensen deze niet zomaar doneren, maar kiezen ze er liever voor om ze te verkopen. Ook dit kan via het ontruimingsbedrijf. Zij kunnen de volledige inboedel voor u opkopen, maar ze hebben vaak ook goede contacten met veilinghuizen en antiquairs. Hier kunt u de spullen laten taxeren en wanneer u dat wilt ook meteen verkopen aan de veiling of een externe inkoper. De opbrengst komt dan natuurlijk gewoon bij u terecht.

Mogelijkheden van de inboedel doneren

Wilt u meer weten over het doneren van de spullen aan een goed doel bij een ontruiming? Neem dan eens contact op met het ontruimingsbedrijf en vraag met welke partijen zij samenwerken. Geef de spullen ook een tweede leven bij iemand die het goed kan gebruiken door de inboedel te doneren!

Back To Top