skip to Main Content
Kachels En Haarden

Kachels en haarden

De soorten buitenhaarden

Kachels en haarden kunnen voor veel sfeer zorgen. Ook zorgen ze voor warmte in de winter en op de koelere avonden en nachten waarin u wel graag in de tuin zit. Daarom is het met al die kachels en haarden fijn om een tuinhaard te hebben. Maar hoe kiest u nou een goede tuinhaard? In dit blog staan 3 soorten tuinkachels voor u op een rij zodat u straks een weloverwogen keuze voor uzelf kunt maken.

1: traditionele tuinkachel

Houdt u van old school? Ga dan voor de traditionele tuinhaard! Deze stookt u met houtblokken of ouderwetse kolen. Hierdoor krijgt u een klassiek vuurbeeld en een aangename verdeling van de hitte. Dit ook omdat de haard aan één kant open is. Zo kunt hem precies zo plaatsen op de manier die u het fijnst vindt qua warmte en op de manier dat uw omgeving er geen last van heeft.

2: op gas

Met een gas aangedreven kachel hoeft u geen rookkanaal aan te brengen. Hiermee heeft u meer decoratieve opties met deze haard en u zet deze eenvoudig aan door middel van één druk op de knop. Ook heeft u zo geen last van rookontwikkeling. U hoeft alleen om de tijd even de gasfles(sen) bij te vullen.

3: op gel of bio-ethanol

Wilt u geen rookvorming en plaatselijke vuurtjes in uw kachel? Dan zijn de kachels op gel of bio-ethanol iets voor u. Omdat de gel in potjes zit, krijgt u kleine en plaatselijke vlammen. Wel is het belangrijk om te beseffen dat bio-ethanol erg licht ontvlambaar is. Hou er dan ook rekening mee dat u de kachel nooit aanvult wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld.

Meer tips over kachels en haarden

Naast buitenhaarden zijn er ook meer dan genoeg kachels voor uw interieur te krijgen. Wilt u meer tips over buitenhaarden of juist advies voor kachels en haarden voor binnen? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Back To Top