skip to Main Content

Oosterse sfeer creëren met een vloerkleed

Een van de interieurstijlen die helemaal hot and happening is, is de oosterse stijl. Zeker in de vintage woonstijlen zie je ontzettend veel oosterse invloeden terugkeren en dat is niet zo gek, want oosters brengt je terug in die betoverende sprookjes-van-duizend-en-één-nacht sfeer! Hoe je die sfeer creëert met een vloerkleed? Dat leggen wij je graag uit!

Oosterse items, super subtiel!

Wanneer je op zoek bent naar de look and feel van de oosterse stijl in je woning, dan kun je met heel veel items al een wereld van verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke tafelkleedjes of zo’n mooi turks theeservies. Maar ook gordijnen en meubels als stoelen en banken zorgen, mits goed uitgekozen, al snel voor die oosterse sfeer in huis. Houd altijd wel goed rekening met dat de kleuren van alle items niet botsen met elkaar, al heb je met de oosterse woonstijl niet heel snel te maken met dit probleem. Sterker nog: het combineren van kleuren als rood, blauw, paars, goud en geel is eerder regelmaat dan uitzondering.

Oosters vloerkleed, de ideale sfeermaker

Een andere oplossing voor het creëren van de oosterse sfeer in je woon- of slaapkamer? Een perzisch tapijt natuurlijk! Deze zijn er letterlijk in alle kleuren, soorten en maten en zijn eigenlijk ook wel de perfecte basis voor een oosters interieur. Een oosters vloerkleed mag dan ook eigenlijk niet ontbreken in je woning. Je vindt deze vloerkleden in letterlijk alle kleuren van de regenboog en daarmee kun je dus eigenlijk altijd wel een kleed vinden dat goed combineert met andere meubels in je woning.

Vind je het nou net even té druk worden? Je kunt er dan ook voor kiezen om juist geen perzisch maar juist een vloerkleed landelijk van stijl neer te leggen: dat staat net even wat rustiger en zeker als je al een heleboel oosterse items in je woning hebt liggen brengt dat juist weer wat rust in het geheel. Qua kleurstelling kun je dan wel kiezen voor kleuren die goed aansluiten op je interieur maar de uitstraling van het kleed houd je dan lekker neutraal, probeer maar eens uit!

Back To Top