Letsel opgelopen tijdens uw werk. Wat nu?
Advocaat inschakelen bij een bedrijfsongeval
Als u in een fabriek werkt met veel zware machines, of waar de heftrucks af en aan rijden, dan zit een ongeluk in een klein hoekje. Vaak heeft een ongeluk in een dergelijk omgeving grote gevolgen. Tot zelfs arbeidsongeschiktheid aan toe. Wellicht is een advocaat bij een bedrijfsongeval inschakelen nog niet zo onverstandig.
Is uw werkgever voorbereid op een bedrijfsongeval?
Bij een bedrijfsongeval waarbij u slachtoffer was is het belangrijk dat zorgvuldig wordt gekeken of uw werkgever aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Dat is bijvoorbeeld het zorgen voor een veilige werkomgeving, voor verantwoorde materialen en heldere (werk)instructies. Daarnaast rijst altijd de vraag of u zelf wel verantwoordelijk gewerkt heeft. Ging u niet roekeloos of slordig te werk waardoor het ongeval ontstond?
Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval
Bij een zwaar bedrijfsongeval moet uw werkgever altijd melding doen bij de Inspectie SZW. Bij een zwaar bedrijfsongeval moet u denken aan gevolgen als bijvoorbeeld blindheid, een burn-out, amputatie, chronische fysieke klachten en traumatische of psychische klachten. De inspectie stelt een onafhankelijk onderzoek in naar het bedrijfsongeval en maakt een analyse. Uw werkgever is verplicht om aan dit onderzoek mee te werken.
Schadevergoeding of smartengeld bij bedrijfsongeval
Heeft u letsel opgelopen bij een bedrijfsongeval? Informeer dan altijd bij een letselschadeadvocaat wat hij voor u kan doen. Een letselschadeadvocaat onderhandelt bij een arbeidsongeval met uw werkgever over een eventuele schadevergoeding, smartengeld of een voorschot. De advocaat kan ook verdere juridische stappen ondernemen om voor u het leed na het ongeval zoveel mogelijk te verzachten. Hij weet namelijk exact wat wel en niet onder de werkgeversaansprakelijkheid valt.
Wilt u meer weten over het onderwerp ‘gezondheid’? Klik dan op de link.