skip to Main Content

Nieuwe wetten voor payroll in 2020

Veranderingen in de wet

In de Wet Arbeidsmarkt in Balans staat dat de arbeidsvoorwaarden voor payrollwerknemers vanaf 1 januari 2020 veranderd zijn. Deze medewerkers vallen vanaf nu onder de voorwaarden van de zogenaamde ‘Cao voor Uitzendkrachten’. Dit betekent onder andere dat werknemers die onder payroll vallen vanaf 2020 dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als medewerkers die bij het bedrijf zelf in dienst zijn. Lees verder, en kom erachter wat deze verandering betekent voor payroll in 2020!

Verschil tussen payroll en uitzendbureau

Het allergrootste verschil tussen payroll en uitzenden is het feit dat u als ondernemer bij payrolling de werving en selectie van nieuw personeel helemaal zelf uitvoert. De werknemer die u aanneemt valt vervolgens onder het payrollbedrijf. Het juridisch werkgeverschap, en de daarbij horende risico’s, geeft u dan over aan het payrollbureau. Ook de administratieve werkzaamheden worden overgelaten aan het bureau.

Administratieve zaken uitbesteden

Wanneer er gekozen is voor een payrollbureau hoeft een werkgever de administratieve zaken dus niet meer op zich te nemen. Het payrollbedrijf wordt namelijk de formele werkgever. Vanaf 1 januari 2020 zullen veel payrollbedrijven ervoor kiezen om de werving en selectie zelf te doen. Zo kunnen ze de cao voor uitzendkrachten toepassen. Zo kunnen werkgevers die aangesloten zijn bij het payrollbedrijf hun flexibiliteit blijven behouden.

Uitzendbureaus die backoffice uitbesteden

Veel uitzendbureaus kiezen ervoor om hun backoffice uit te besteden aan een payrollbureau. Zo kunnen zij zich bezig houden met hun belangrijkste werkzaamheden: het bemiddelen van werknemers. Door het backoffice uit te besteden hoeven ze zich niet bezig te houden met de administratieve zaken, en zijn de contracten goed geregeld. Vanaf 2020 valt het uitbesteden van backoffice onder payrolling. Zo worden uitzendbureaus toch verantwoordelijk voor hun personeel wanneer ze hier niet op inspelen. Let er dus wel op dat, wanneer u een payrollbureau in de arm neemt, zij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Vraag payrollbureau om advies

Wilt u precies op de hoogte gebracht worden van alle nieuwe ontwikkelingen voor payroll in 2020, en ook wat dit voor uw specifieke situatie zou betekenen wanneer u een payrollbureau inschakelt? Maak dan een vrijblijvende afspraak en bespreek de situatie. Zo komt u er ook meteen achter wat het bedrijf voor u kan betekenen wat betreft payroll in 2020.

Geef een reactie

Back To Top