skip to Main Content
Tips Mozaïektegels Badkamer

Tips mozaïektegels badkamer

Een unieke look met mozaïek

Met mozaïek geeft u uw badkamer een unieke look. Maar elk steentje apart leggen is wel veel werk. Mozaïektegels zijn daarom erg handig. Ze zijn er in alle kleuren, vormen en maten. Wij geven u graag een paar tips om nog meer uit mozaïek in uw badkamer te halen. Lees snel verder.

Wat zijn mozaïektegels?

Mozaïektegels zijn kleine tegels. Ze zijn vaak vierkant, maar tegenwoordig komen steeds meer andere vormen voor. Deze tegels kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glas, keramiek, natuursteen en kiezels.

Toepassingen voor mozaïektegels

Mozaïektegels zijn zowel voor de wand als de vloer geschikt. Ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en materialen. U kunt zich hier creatief helemaal mee uitleven. Mozaïektegels zijn zowel decoratief als praktisch. U brengt ze sneller aan dan los mozaïek en de vaak stroeve voegen voorkomen uitglijden.

Alle soorten en maten

Mozaïektegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Vroeger waren er alleen kleine, vierkante vormen verkrijgen. Tegenwoordig is vrijwel elke denkbare vorm te verkrijgen en kunt u kiezen uit verschillende groottes. Ook worden verschillende groottes steeds vaker gemixt. De tegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Mozaïektegels plaatsen

Mozaïektegels zijn eenvoudig te plaatsen. Ze kunnen zelfs over bestaande tegels heen geplaatst worden. Onze tips:

  • Maak de tegels op maat met een grote kniptang of slijptol.
  • Houd een waterpas bij de hand om de tegels recht te plaatsen.
  • Speciale tegellijm kan direct als voegmiddel dienen.
  • Haal restjes lijm snel met een spons weg.

Mozaïek in uw badkamer

Wilt u ook mozaïek in uw badkamer? Doe dan inspiratie op, online of bij een erkende dealer. Bent u in uw badkamer in de weer geweest met mozaïek? Vertel het ons via het contactformulier.

Back To Top