skip to Main Content
Duurzaam Verwarmen Met Een Waterpomp

Duurzaam verwarmen met een waterpomp

Hoe kan ik mijn huis duurzaam verwarmen?

In Nederland gaan we van het gas af. Huizen moeten duurzamer worden en daarom wordt er al enige tijd gezocht naar duurzame alternatieven. Eén van die alternatieven is de warmtepomp. Een warmtepomp haalt energie uit de lucht, uit het grondwater of uit de aarde. Er komen dus geen fossiele brandstoffen aan te pas. Door uw huis te verwarmen met een warmtepomp bent u dus ecologisch verantwoord bezig. Bent u benieuwd hoe dit precies werkt? Wij vertellen u hier graag meer over.

Wat doet een warmtepomp?

Het is van het soort pomp afhankelijk of de warmtepomp warmte uit de lucht, uit het grondwater of uit de aarde onttrekt. Met behulp van een koelvloeistof wordt de warmte in uw huis getransporteerd en geschikt gemaakt om de ruimtes te verwarmen. De warmte komt eerst in een compressor terecht. Hier wordt de warmte samengeperst. Vervolgens gaat de warmte naar een condensor, waarna de warmte wordt afgegeven aan uw verwarmingsinstallatie. Uw huis is nu verwarmd.

Wat kost een warmtepomp?

Wilt u ook overstappen op een warmtepomp om uw woning duurzaam te kunnen verwarmen? Dan bent u ongetwijfeld nieuwsgierig naar de kosten hiervan. Misschien overbodig om te zeggen, maar de kosten hangen af van het soort warmtepomp dat u kiest. Een warmtepomp die warmte uit de lucht haalt, is goedkoper dan een warmtepomp die warmte uit de grond haalt. Maar ook de installatiekosten spelen een rol. Een warmtepomp die warmte uit de grond haalt, vraagt om meer installatiewerk. De gemiddelde kosten van een warmtepomp inclusief installatiekosten liggen tussen de €4.000 en €10.000. Een behoorlijke investering dus, maar dit levert u ook veel op. Daarnaast is het mogelijk om in aanmerking te komen voor subsidie. Deze subsidie is gemiddeld 40% van de aanschafprijs.

Warmtepomp aanschaffen

Stap vandaag nog over op een warmtepomp en draag uw steentje bij aan een duurzame toekomst. Wilt u weten hier meer over weten? U kunt uw vragen stellen via ons contactformulier.

Back To Top