skip to Main Content
Welk Type Scharnier Voor Ramen En Deuren Heb Ik Nodig?

Welk type scharnier voor ramen en deuren heb ik nodig?

Goed voorbereiden is het halve werk

Tijdens een verbouwing komt er veel op u af. U moet rekening houden met de tijd die u heeft om het nieuwe huis af te krijgen. Het is dan verstandig om te weten welke onderdelen u nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld een lijstje opstellen met de benodigde onderdelen. Zo weet u van tevoren welke scharnieren u bijvoorbeeld nodig heeft. In dit blog leest u meer over de verschillende type scharnieren.

Waar u op moet letten

Een scharnier is een metalen object waaraan een deur, luik of raam draait. Kies altijd voor dezelfde maat scharnier wanneer u de oude vervangt. Zo kunt u de nieuwe scharnier op dezelfde plek monteren. U dient rekening te houden met het volgende:

  • Of u een stompe of opdekdeur heeft
  • Wat het totale gewicht van de deur is
  • Of het om een binnen- of buitendeur gaat
  • Wat de draairichting van de deur is
  • Welk type materiaal scharnier u wilt

De kogel- en nylon lagerscharnieren

U heeft de keuze uit verschillende type scharnieren. Denk hierbij aan de kogelscharnieren, nylon lagerscharnieren, venelite scharnieren en paumelles. Kogelscharnieren zijn eenvoudig te monteren op deuren en ramen. Dit type scharnier kan veel druk aan en wordt voor veel verschillende type deuren gebruikt. Het kogelscharnier is gevoelig voor water. Daarentegen is de nylon lagerscharnier zeer geschikt voor buitendeuren. Het kan veel wrijving aan en is corrosiebestendig.

Venelite scharnieren en paumelles

Venelite scharnieren worden bij uitstek veel bij ramen gebruikt. Ze zijn speciaal toepasbaar voor klepramen en afwijkende sponningen. Bij opdekdeuren gebruikt u de paumelles. Dit scharnier wordt ingeboord in de deur of kozijn. Ook zijn er scharnieren te vinden zoals de deurveerscharnier, pianoscharnier en hengen en duimen.

Meer weten over scharnieren?

Wilt u graag meer weten over welke scharnier u nodig heeft? U kunt gerust uw vragen achterlaten in dit contactformulier. Huur goede professionals in om uw raam- en deurscharnieren te monteren. Of ga zelf de uitdaging aan en installeer ze zelf. U kunt de benodigde scharnieren in verschillende webshops vinden.

Back To Top