skip to Main Content
Gezellig! Vogeltjes In Huis Of In Uw Tuin

Gezellig! Vogeltjes in huis of in uw tuin

Waar gaat u uw vogelspullen kopen?

Jawel, dames en heren. Het wordt weer lente. Dat is in corona tijden toch iets om naar uit te kijken. Om de boel op te vrolijken kunnen we straks weer genieten van vrolijk kwetterende vogeltjes. Bent u daar ook zo dol op? Zorg dan dat de vogels vanzelf uw tuin opzoeken door het ophangen van nestkastjes. Maar ook leuk is een vogeltje in huis. Dan heeft u natuurlijk een leuk kooitje nodig. We vertellen u in dit blog welke vogelspullen u allemaal kunt kopen voor wat vrolijkheid in huis en tuin.

Nestkastjes

De koolmees en pimpelmees zijn fanatieke bewoners van nestkastjes. Door het ophangen van een nestkast breng u een heel familieleven van vogels in uw tuin. Volg de bouwactiviteiten van de vogels, de broed successen en ook de mislukkingen. Met als bekroning een rijtje jonge vogels op uw schutting. U bewijst de natuur een dienst en het is nog leerzaam ook.

Waar nestkastjes ophangen?

Gaat u nestkastjes ophangen, dan kunt u het beste uitkijken naar een rustige plek in uw tuin. Hang het kastje niet op een plek waar u zelf graag bent, bijvoorbeeld bij uw terras. De vogels zullen hier dan geen gebruik van maken. Bekijk ook of er struiken aanwezig zijn bij de gewenste plek. Vogels vinden het fijn om in struiken te zitten en kunnen zo eenvoudig in en uit het nestkastje vliegen. Hang het kastje op 2 meter hoogte richting het noordoosten of zuidoosten.

Vogels in huis?

Heeft u toch liever de gezelligheid van een vrolijke fluiter in uw huis? Dat kan natuurlijk ook. Dan is het belangrijk dat u een vogel zoekt die bij uw situatie en leefpatroon past. U moet er tenslotte optimaal voor kunnen zorgen. Ook heeft u dan ook wat meer vogelspullen nodig. U kunt zich daarop alvast oriënteren. Wat heeft u zoal nodig voor vogels binnen of buiten?

  • Vogelvoer
  • Vogelspeelgoed
  • Vogelkooi
  • Zand en verzorgingsartikelen
  • Nestkastjes
  • Vogelvoederhuisjes

Vogelspullen kopen doet u natuurlijk bij de betere dieren- of tuinspeciaalzaak. Zo weet u zeker dat uw vogels niets te kort komen!

Meer tips voor huis en tuin

Wilt u meer tips lezen voor huis en tuin? Kijk dan hier op onze website voor interessante blogs.

Geef een reactie

Back To Top