skip to Main Content

Woningontruiming

Woningontruiming

Woningontruiming op de juiste manier

Een woningontruiming kan nodig zijn om diverse redenen. Bijvoorbeeld wanneer er iemand is overleden, bij een seniorenverhuizing of wanneer u haast heeft met het ontruimen van uw huurwoning. Tijdens deze drukke periode is het belangrijk dat u er goed op let dat alles goed verloopt. Daarom raden wij u aan om een professioneel woningontruiming bedrijf in te huren. In dit blog leest u meer over woningontruimingen.

Goed overleg tijdens woningontruiming

U vraagt zich misschien af hoe een dergelijk woningontruiming in zijn gang gaat? Wij vertellen het u graag. Bij een woningontruiming komt een professioneel bedrijf de woning inventariseren. Zij overleggen dan met u wat er moet gebeuren. Wilt u bijvoorbeeld zelf een aantal spullen bewaren en haalt u die alvast zelf weg of stelt u een lijst op voor de ontruimers? Belangrijk is om te weten of de woning bezemschoon moet worden opgeleverd. Weet u of de woningvereniging bepaalde regels heeft voor het achterlaten van de woning? En wat moet er gebeuren wanneer de ontruimers nog onvervangbare inboedel van emotionele waarde tegenkomen? Al deze vragen worden van te voren goed met u overlegd.

Vervolgstappen bij woningontruiming

Nadat u goede regels heeft opgesteld met het professionele bedrijf, moeten er vervolgstappen worden gezet. In dit geval zal het bedrijf de woning opruimen. Tijdens deze fase worden meubels, tuinspullen en alles wat niet vastzit weggehaald. Wist u dat zulke bedrijven vaak contact hebben met recyclingbedrijven of goede doelen waar zij de mooie spullen heen brengen? Niet herbruikbare spullen worden netjes door het bedrijf afgevoerd. Afhankelijk van het bedrijf worden er, wanneer nodig, ook kleine reparaties uitgevoerd. Tijdens deze activiteiten worden kleine gaten gevuld, elektrische draden weggewerkt en gordijnrails, zonneschermen of vloeren verwijdert.

De voordelen van woningontruiming

Zelf de woning ontruimen kost ontzettend veel tijd en energie. Het uit handen geven van deze taak neemt veel last van uw schouders. Alle voordelen op een rijtje:

  • U bespaart veel tijd
  • U wordt minder emotioneel belast
  • De afvoer van spullen wordt voor u geregeld

Meer weten over woningontruiming?

Bent u ervan overtuigd dat u een woningontruiming door een professioneel bedrijf ziet zitten? Wij vinden dit een slimme keus van u. Voor vragen over woningontruiming mag u ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Dat doet u via ons contactformulier.

Geef een reactie

Back To Top