skip to Main Content
Bij Darmklachten Ontlastingsonderzoek Doen Thuis

Bij darmklachten ontlastingsonderzoek doen thuis

Darmklachten, een vervelend probleem

Iedereen heeft wel eens last van zijn darmen. Dit kan komen na het eten van een vette hap, door een griepje of door voedselvergiftiging. Hoewel dit vervelend is, gaan de darmklachten in dit soort gevallen vaak vanzelf over. Maar soms houden de klachten lang aan. Dan is het goed om te achterhalen wat de oorzaak is. U kunt bijvoorbeeld ontlastingsonderzoek aanvragen. Het handige van dit onderzoek is dat het gewoon thuis kan. In dit blog vertellen we hoe een ontlastingsonderzoek thuis in zijn werk gaat.

Wat zijn de klachten?

Darmklachten is de verzamelnaam voor uiteenlopende problemen. Daarom zijn er verschillende testen om eventuele problemen vast te stellen. Een belangrijke eerste stap is het in kaart brengen van wat de problemen zijn. Heeft u last van een of meer van deze klachten?

  • Winderigheid
  • Buikkramp of misselijkheid
  • Een opgezette buik
  • Diarree of verstopping
  • vermagering

Kies de juiste test

Wanneer u heeft vastgesteld wat de klachten zijn, kiest u een passende test. Sommige testen geven een status van de algehele darmflora. En andere testen zijn veel specifieker. Die richten zich bijvoorbeeld op de eventuele aanwezigheid van wormen of parasieten. Voor een resultaat waar u iets aan heeft, kiest u een passende test. Laat u hierover adviseren als dat nodig is.

Hoe werkt ontlastingsonderzoek thuis

Bij ontlastingsonderzoek thuis bestelt u de test die u wilt uitvoeren. De test ontvangt u veilig verpakt bij u thuis. Vaak zit er een instructie bij. Lees deze goed door. Neem thuis een monster uit de ontlasting. Het monster stuurt u op naar het laboratorium. Een arts zal de ontlasting onderzoeken. Het resultaat krijgt u thuis gestuurd. Zo heeft u binnen een paar dagen een uitslag zonder dat u daarvoor de deur uit hoeft.

Heeft u al eens thuis ontlastingsonderzoek gedaan? Neem dan contact met ons op. We zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Geef een reactie

Back To Top