skip to Main Content
Gerichte Dieetadviezen? Besluit Een Darmflora Test Te Kopen

Gerichte dieetadviezen? Besluit een darmflora test te kopen

Een darmflora test kopen

Heeft u te maken met overgewicht? En wilt u graag gerichte dieetadviezen ontvangen van uw diëtist? Besluit dan een darmflora test te kopen. Met een darmflora test wordt het enterotype van uw darmen vastgesteld. Met deze informatie is een diëtist in staat om dieetadviezen te geven die zijn aangepast op wat u nodig heeft. In dit blog van The Project Network leest u meer over deze test en de verschillende diagnoses die worden gesteld. Natuurlijk kunt u ook direct uw darmflora test kopen bij Darmklachten.nl. Lees verder voor meer informatie.

Enterotypen vaststellen

Wist u dat uw darm bacteriën bevat die samen wel anderhalve kilo wegen? Tachtig procent van de darmflora wordt gevormd door drie bacteriegroepen, namelijk de Prevotella, Bacteroides en Ruminococcus. Bij iedereen is slechts één van de bacterie families dominant. De dominante groep werkt nauw samen met een groep specifieke bacteriën. Door een darmflora analyse uit te voeren, wordt vastgesteld welke van de drie enterotopen bij u overheerst. Het enterotype hoort bij u en draagt u uw hele leven bij zich. Dit betekent ook dat u anders op bepaald voedsel reageert dan iemand anders. En dat andersom de aantallen bacteriën worden beïnvloed door het voedsel.

Overgewicht en hoge aantallen bacteroides

Uit onderzoek blijkt dat overgewicht samenhangt met hoge aantallen bacteroides soorten van het enterotype 1. Die hoge aantallen zorgen voor winderigheid en verstopping. Enterotype 1 bacteriën produceren namelijk meer methaangassen. Op deze manier kan er ook constipatie ontstaan. Heeft u enterotype 2? Dan heeft u een hogere kans op darmaandoeningen. Enterotype 3 komt het meest voor bij gezonde mensen.

Een darmflora test

Heeft u dieetadviezen nodig en wilt u weten welk dieet goed aansluit bij het enterotype in uw darmen? Laat dan een darmflora test uitvoeren. Deze test wordt in een laboratorium uitgevoerd. Hierbij worden darmbacteriën in beeld gebracht die in uw darmen een zeer belangrijke rol spelen. Wilt u meer weten over deze test? Neem dan gerust contact met ons op en stel uw vraag via ons online contactformulier.

Geef een reactie

Back To Top