skip to Main Content
De Treurboom En Betekenis

De treurboom en betekenis

Oorsprong van de treurboom

De treurboom is een type boom dat al lang in Nederland te vinden is. Van oorsprong komen deze type bomen uit Azië, maar ze zijn al begin 1700 te vinden in Europa. De treurbomen hebben een zeer kenmerkend uiterlijk, alle takken hangen omlaag. Hierdoor lijkt het alsof de treurboom het niet meer ziet zitten, maar niets is minder waar. Een treurboom laat uw tuin stralen. Ze kunnen ook gemakkelijk alleen staan. In dit blog leest u meer over de mooie treurboom.

De ondersoorten van de treurboom

De treurboom kent veel verschillende ondersoorten, waarvan de bekendste de treurwilg is. Deze valt al snel op dankzij de flinke hoogte en breedte die de boom kan bereiken. Heeft u liever een klein blijvende treurboom, dan heeft u een divers keuze uit klein blijvende ondersoorten.

Rustplek onder de treurboom

De grotere treurbomen kunnen gebruikt worden als verstop- of rustplek. Dankzij de grote neerhangende takken kunt u lekker onder de boom zitten en een boek lezen. De bladeren zullen ervoor zorgen dat u genoeg schaduw heeft gedurende de warmere dagen. Ook beschermen de takken en bladeren u tegen de regen.

Treurboom en symbolen

De treurboom wordt in veel verschillende films en boeken gebruikt. Vaak staat de boom voor de plek waar weduwen rouwen voor hun overleden partners. Een treurboom op een grafsteen symboliseert het leven na de dood en de verrijzenis van de ziel. Zo heeft de treurboom nog veel meer betekenissen, waarvan de meeste overwegend positief zijn. Hoe dan ook past deze boomsoort prachtig in iedere tuin. Is uw tuin wat kleiner? Dan kunt u voor een kleinere treurboom kiezen.

Uw eigen treurboom aanschaffen

Wilt u ook graag een treurboom voor in uw tuin, maar weet u nog niet welk soort? Dan kunt u kijken op diverse webshops voor de mooiste bomen. Van klein tot groot, alles is mogelijk. Heeft u een mooi verhaal over de treurboom? Wij horen het graag via dit contactformulier.

Back To Top