skip to Main Content
Retro Tuin, Zo Pakt U Dat Aan

Retro tuin, zo pakt u dat aan

Een retro tuin creëren

Bent u ook zo gek op de retro interieurstijl? Dan wilt u deze stijl waarschijnlijk ook doorvoeren in uw tuin. Door een gietijzeren lantaarnpaal te kopen, te shoppen voor gave antieke items en te kiezen voor de juiste planten en bestrating heeft u binnen no-time een vintage tuin gecreëerd!

Kies de juiste tuinverlichting

Tuinverlichting is een gemakkelijke manier om binnen een handomdraai een bepaalde sfeer of stijl neer te zetten in uw tuin. Door te kiezen voor gietijzeren lantaarnpalen brengt u de retro interieurstijl gemakkelijk in uw tuin. Ook wanneer deze lantaarnpalen niet branden geven ze een nostalgisch gevoel.

Antieke items

Een retro tuin kan natuurlijk niet zonder een aantal gave antieke items. Met een oude kruiwagen, melkbus, wastobbe en ouderwetse plantenpotten komt u al een heel eind. Bij veel tuincentra hebben ze tegenwoordig ook retro tuinmeubels te koop, die u natuurlijk helemaal afmaakt met een antiek sierkussentje. Tuinmeubels van rotan, hout of staal hebben vaak een vintage uitstraling. Qua retro kleuren kunt u het best kiezen voor oranje, beige, groen en rood.

Nostalgische planten

Planten zijn natuurlijk tijdloos, maar sommige planten hebben toch een beetje een retro uitstraling. Hierbij kunt u denken aan cactussen, vetplantjes, de Monstera en natuurlijk geraniums.

Laat retro bestrating plaatsen

De bestrating is ook van groot belang voor de retro uitstraling van uw tuin. Want die gave antieke items misstaan helaas toch een beetje op die zwarte, moderne terrastegels. U kunt daarom beter kiezen voor nostalgische bestrating zoals kinderkopjes en klinkers in retro legmotieven. Het voordeel van deze stenen is dat ze na verloop van tijd alleen maar mooier worden!

Geef een reactie

Back To Top