skip to Main Content
Tips Bij Het Kopen Van Een Barrelsauna

Tips bij het kopen van een barrelsauna

Ontspannen in een barrelsauna

Bent u op zoek naar een manier om thuis helemaal tot rust te komen? Dat kan met een luxe barrelsauna! Wanneer u een barrelsauna in de tuin heeft hoeft u niet meer af te reizen naar een wellness center, en hoeft u ook geen rekening te houden met andere bezoekers. In alle privacy kunt u genieten van uw rust. Wilt u ook een barrelsauna kopen? Wij geven een aantal handige tips!

Wat is een barrelsauna precies?

Natuurlijk is het wel verstandig om, voordat u een barrelsauna gaat kopen, eerst duidelijk te hebben wat het eigenlijk precies is. Een barrelsauna betekent letterlijk een sauna in een houten ton. En dat is in principe ook wat het is. Door de ronde vorm van dit type sauna is er een betere circulatie. Die circulatie zorgt ervoor dat er geen temperatuurverschillen ontstaan, in tegenstelling tot een ‘gewone’ sauna waarbij dit wel het geval is. Bovendien hoeft er ook minder gestookt te worden en is de hij dus zuiniger dan een standaard type. De sauna kan zowel elektrisch- als houtgestookt worden, en ze kunnen beide temperaturen behalen tussen de 80 en 90 graden.

Let hierop bij de aankoop!

Wij kunnen het ons heel goed voorstellen dat u wilt profiteren van dit heerlijke stukje wellness in uw achtertuin. Vandaar dat we een aantal handige tips geven voor het kopen van een barrelsauna:

  • Schakel de hulp in van een professioneel bedrijf dat ervaring heeft in het maken en plaatsen van sauna’s, bij voorkeur een bedrijf dat ook regelmatig barrelsauna’s plaatst.
  • Laat uw tuin vooraf goed opmeten, zodat u ook weet dat de sauna past in uw tuin.
  • Door te kiezen voor een sauna op maat heeft u altijd een model dat bij uw tuin past. Niet alleen wat betreft afmetingen, maar ook wanneer het gaat om de stijl van uw tuin.
  • Zorg ervoor dat u een verharde ondergrond heeft waar de sauna op geplaatst kan worden.
  • Kies voor een duurzame houtsoort. Zo kunt u lange tijd genieten van uw barrelsauna, en het is bovendien beter voor het milieu.
Back To Top