skip to Main Content
Vloer Donker Maken

Vloer donker maken

Donker maken vloer

Bent u een beetje uitgekeken op de kleur van uw natuursteen en lijkt u het mooi om de kleur donkerder te maken? Dat kan! Wij leggen u in dit blog uit hoe u makkelijk uw natuursteen een tintje donkerder kunt maken. Wist u dat naarmate natuursteen langer ligt, dat de kleur door gebruik sterk af kan nemen? Maar geen zorgen, er zijn diverse manieren om deze mooie kleur weer terug te krijgen. Zo brengt u de kleur weer terug in de originele staat.

Ander aanpak per natuursteen

Door experts in te huren is het mogelijk om de kleur van uw natuursteen een diepere glans, een glimmend oppervlak of juist een matte uitstraling te geven. Dit wordt gedaan door verschillende impregneermiddelen te gebruiken. Daarnaast worden er vaak ook coatings ingezet om de steen te beschermen. Elk type natuursteen reageert namelijk weer anders en dat vergt een andere aanpak. Wist u dat verschillende soorten natuursteen allemaal een andere samenstelling hebben? Hierdoor zijn sommige soorten meer poreus dan anderen. En zijn andere juist weer meer geschikt voor vochtige kamers, zoals de badkamer.

Aanpak bij vloer donker maken

Veel professionele natuursteen bedrijven zullen eerst bij u langskomen om te kijken om welk type natuursteen het gaat en wat er gedaan moet worden. Ook wordt er met u goed overlegd en kunt u al uw wensen vertellen. Als eerst wordt het oppervlak goed gereinigd, waarna de kleurverdieper zal worden aangebracht. Om een plakkende laag te voorkomen wordt overtollig middel gelijk weggehaald. Uw vloer is na 48 uur weer te gebruiken, de vloer heeft deze tijd nodig om op te drogen. Uw natuursteen is vervolgens weer beschermd tegen vervuiling en heeft daarnaast een prachtige donkere kleur.

Meer weten over vloer donker maken?

Nadat uw vloer behandeld is, is de vloer minstens een jaar goed beschermd tegen vuil en vlekken. Een periodieke behandeling is dus wel aan te raden. U zult hierdoor veel meer plezier hebben van uw prachtige natuurstenen vloer. Wilt u graag meer informatie over uw vloer donker maken? Wacht dan niet langer en vul vandaag nog dit contractformulier in, wij helpen u graag verder!

Back To Top