skip to Main Content
Wat Kunt U Met Een Haardset?

Wat kunt u met een haardset?

Het nut van een haardstel

Heeft u een mooie haard of kachel in uw woning, bijvoorbeeld een stijlvolle houtkachel waar we het eerder al over hebben gehad? Dan heeft u natuurlijk ook een haardstel nodig! Dit haardstel heeft u nodig om uw kachel of haard op te stoken en schoon te maken. En, laten we eerlijk zijn, een bijpassend haardset hoort eigenlijk ook wel echt bij een kachel of haard in huis. Wij vertellen graag wat meer over het praktisch nut van een haardstel voor uw kachel of haard.

Waaruit bestaat de haardset?

Over het algemeen bestaat een haardset minimaal uit de volgende onderdelen:

  • Pook
  • Haardborstel
  • Vuurtang
  • Veger en asblik
  • Een rekje om het in te plaatsen

Dit zijn de minimale benodigdheden voor het stoken en onderhouden van uw kachel of haard.

Onderhoud van uw kachel

U heeft dus een haardset nodig voor het stoken en onderhouden van uw kachel of haard. De vuurtang is meestal van ijzer gemaakt. Met deze tang kunt u stukken hout en steenkool beetpakken en verplaatsen. De pook gebruikt u om het vuur mee op te rakelen. Ook kunt u hiermee het deurtje aan de voorkant of een dekring aan de bovenkant openen om brandstof toe te voeren. Met de veger en het asblik kunt u de kachel of haard en de ruimte daaromheen asvrij houden.

Stijlvolle toevoeging aan het interieur

Wanneer u een openhaard of kachel in uw woning heeft, is een mooi haardstel eigenlijk niet meer weg te denken. Dat komt omdat een haardset niet alleen een praktische functie heeft, maar het heeft ook een esthetische toevoeging aan uw woning. Het zorgt voor een gezellige, landelijke en authentieke sfeer in uw kamer. Redenen genoeg dus om een mooie passende haardset aan te schaffen bij uw haard of kachel om uw interieur helemaal compleet te maken!

Haard of kachel met bijpassend haardstel

Heeft u al een mooie haard of kachel, en wilt u een haardstel dat daar echt bij past? Of wilt u juist een haard of kachel met een bijpassende haardset kopen? Wij raden u aan om eens contact op te nemen met een specialist in kachels en haarden. Daar vindt u niet alleen de mooiste modellen voor elke interieurstijl, maar natuurlijk ook een stijlvolle haardset!

Geef een reactie

Back To Top